“Rere cada ampolla de vi hi ha una reflexió que no és visible, i a mi m’agrada conèixer la seva història per explicar-la”. Així s’expressa Núria Lucía, sommelier de La Cantina de Girona, un nou bar de vins que batega amb força a la Plaça de l’Oli, al centre de la ciutat. “Hem construït La Cantina pensant-la com un punt de trobada, un lloc on quedar per anar abans o després de sopar, on tastar alguna cosa, parlar amb la taula veïna si sorgeix una conversa, i on estar com a casa”, diu Lucía. 

La Cantina: un nou bar de vins a Girona que batega amb força

La carta de vins, fruit d’una evolució personal de més de 25 anys al món del vi, on diu que ha après sobretot humilitat, vol fer palesa la feina de petits elaboradors i vinyerons “que sovint no tenen veu i queden amagats rere grans ampolles comercials, que també defenso, però els altres necessiten més aquest altaveu”. A més a més, la sommelier té clar que el seu bar de vins, on hi ha una clara aposta pel vi natural, ha de fer sentir còmode a tothom: “Tenim ampolles més conegudes perquè són la via d’entrada a un altre món que volem donar a conèixer. El vi no ens ha de fer mai por, no ens ha d’intimidar. El vi és com la literatura: n’hi ha de més complexos, d’altres més senzills, diversos gèneres, i la sort és que podem triar-ne el més convenient per cada moment”.

Musclos en escabetx Felisa / Foto: Rosa Molinero Trias

Durant la visita, tasto el Majuelo del Chiviritero (2022), de Cantalapiedra, una de les bodegues en tendència des del darrer any, i Aux Vignottes (2022), d’Antoine Lienhardt, dues ampolles que són l’expressió pura del respecte pel vi. Per acompanyar, musclos en escabetx de la marca Felisa amb patates Sant Narcís, fetes a Girona, secallona de Can Raliu, elaborat a La Bisbal de l’Empordà, un bloc de foie d’ànec i un tocinillo de cielo que surt, fulgurant, també d’un pot.

Patates gironines Sant Narcís / Foto: Rosa Molinero Trias

La sommelier ha complert el seu somni amb l’obertura de La Cantina, després de passar una dècada a Lavinia i una altra Villa Más, i també a La Vinya del Senyor, gràcies als dos socis que han apostat pel seu talent i les seves idees, Xavier Garcia i Albert Morales.

Tocinillo de cielo / Foto: Rosa Molinero Trias

Pel que fa a la carta de menjar, es compon de llaunes, embotits i formatges fins. “Hi ha conserva molt potent al nostre país i som conscients que a altres bars i restaurants fan molt bona cuina. Hem pensat que per què no? Si tenim exemples d’èxits com el Quimet i Quimet a Barcelona. S’adiu, també, amb què volem fer una proposta desenfadada. El que més m’importa és el bon rotllo. Perquè després de molts anys encetant ampolles, el que m’emporto sempre és el moment compartit amb les taules i els records dels vins que han begut. Això no es paga amb diners”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!