Els germans Colombo, dels ja clàssics Xemei i Bar Brutal, han obert la persiana fa unes setmanes de la seva nova aposta al cor del Born: el bar Súper. Hi fan una cuina mediterrània (amb forta influència italiana) de producte o, com ells diuen, de mercat. Justament, és darrere del mercat de Santa Caterina, en una cantonada lluminosa que els restauradors han sabut aprofitar amb l’estil que els caracteritza: una modernitat urbana que mai perd de vista la tradició.
Bar Súper: la nova aposta sensacional al cor del Born
Això es reflecteix en fons i forma, en l’espai i en els plats, minimalistes, com ara el verat a la brasa, que arriba completament desespinat al costat d’un quart de llima i res més, perquè hom sap que aquest peix blau porta duu uns sabors potents dins del millor vestit de tot el mar. Com a acompanyament, unes patates fregides amb maionesa, estil pont-neuf, que mai sobren.

Abans, per fer obrir la gana, unes verdures envinagrades, extremadament crocants, i per seguir, un altre plat vegetal, de bledes vermelles saltades amb bitxo i all, un contorno italià de tota la vida. Les carxofes a la carbonara fan d’una de les més gustoses flors de primavera una menja llaminera i addictiva.

La peça de xai amb crumble d’anxova i anet és tendra i gustosa, tot i que repeteix una petita mancança que ocorre durant tot l’àpat: per algun motiu, els plats arriben una mica massa freds pel meu gust. Malgrat això, em queden ganes de tornar-hi: la botifarra al calçot té una aparença certament poderosa i la cansalada amb cime di rapa, aquest vegetal a casa nostra són els grelos, em crida l’atenció.
El bar Súper és la nova aposta dels germans Colombo al cor del Born amb una cuina mediterrània i una forta influència italiana

Pel que fa a l’oferta vínica, tal com s'esperava tractant-se dels creadors del Bar Brutal, casa forta del vi natural a casa nostra des de fa una dècada, la carta és ben folrada de referències per ampolla i per copa que agradaran a tots els públics.

De postre, el milfulls amb crema de chantilly i fava tonka és el final perfecte i coherent amb la resta de la carta: dolç, aeri i lleuger.