El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

4 restaurants magnífics enclaustrats al mateix carrer en menys de 100 metres

Barcelona tindrà aspectes negatius com la massificació turística i l'increment infinit dels preus de lloguer, però com a capital d'un país concentra una barbaritat de restaurants talentosos. I, fins i tot, alguns d'ells s'agrupen en racons molt petits. Pot ser en una única cantonada o en el transcurs de menys de 100 metres d'un sol carrer de Barcelona. De fet, aquest darrer és el cas que ens ocupa en aquest article. Ens traslladem fins a l'Antiga Esquerra de l'Eixample, concretament al c/ d'Aribau, entre els números 142 i 158, per descobrir 4 restaurants fantàstics en menys de 100 metres.

Bar Torpedo: els entrepans i el bon vi conviuen feliçment

Que el Bar Torpedo ja és tota una institució de Barcelona no és cap secret. Potser perquè té uns horaris que s’eixamplen fins ben entrada la nit (fins a la 1:30 h normalment i de dijous a dissabte, fins a les 3 h). Potser pels seus entrepans i hamburgueses. Potser per la cuina contínua. Potser per una de les millors seleccions de vins de tota la ciutat. Potser perquè, aquí dins, hi ha un sentit i una coherència. O potser, més aviat, per tot plegat.

Pastrami de lengua
Pastrami deliciós al Bar Torpedo / Foto: Rosa Molinero Trias

Únic en la seva espècie, Juan Luis Pérez, Rafa Peña (restaurant Gresca) i Biel Gavaldà van pensar, un feliç dia d’un desembre de fa 5 anys, d’obrir el bar on els agradaria anar. “No teníem expectatives. Vam fer una cosa per a nosaltres, el que ens va venir de gust. I ens van dir: això que heu muntat, no existeix en cap altra ciutat del món”, explica Pérez. Més tard, René Redzepi va obrir la seva hamburgueseria amb vins naturals, però el Torpedo ho va fer abans.

Nairod: cuina sensible, honesta i potent

Al restaurant Nairod s’hi proposa una oferta que fusiona el bo i millor de la cuina catalana i la francesa actualitzades i passades pel sedàs de l’experiència, el gust, la sensibilitat i la tècnica del cuiner i propietari David Rustarazo, conegut com a Rusti. I amb el bon criteri, l’elegància i la gentilesa a sala del sommelier Giuseppe La Porta, que ha creat una carta renovada amb referències de talla mundial per la qual Nairod és avui, a banda d’un imprescindible de la gastronomia barcelonina, un lloc de peregrinació pels amants del vi.

Arròs al restaurant Nairod / Foto: Rosa Molinero Trias
Arròs al restaurant Nairod / Foto: Rosa Molinero Trias

En temporada, Nairod, que és càlid malgrat l’hipnòtic blau penetrant que el banya per dins, és un temple de la caça. La vida salvatge es transforma en pura delicadesa sota les mans de Rustarazo, que diu que té ganes de visitar El Celler de Can Roca, Mugaritz o Lera, també molt reconegut per les seves receptes de caça. “M’agrada tocar-la i cuidar-la; se li ha de tenir respecte”, diu el cuiner, que abans havia estat de cambrer i és un gran amant de la muntanya i de la natura, que l’ajuden a desconnectar de la ciutat i de la feina. Ara bé, recorda que no només són caça, per una qüestió obvia de temporalitat i perquè fan també el contrari, com ara calderetes de peix, llamàntol o arròs de marisc.

Gastrobar Galileo: ànima italiana i nom d'astrònom

Itàlia no només ha aportat al món la pasta, sinó també referents culturals que han sigut cabdals per a la seva evolució, com Galileo Galilei, exponent de l'humanisme renaixentista gràcies a la seva faceta de científic i artista. Aquest gastrobar compta amb una carta de plats i begudes que, sovint, s'inspiren en l'univers de Galileu per a connectar-se entre si. Així com buscar l'experiència per al client és una màxima en la restauració actual, a Galileo també se cerca sumar-li el concepte per fer créixer el factor sorpresa. Còctels que encapsulen fum en una bombolla que, en esclatar, allibera un aroma que arrodoneix el tast o plats com les figues macerades en cava i festucs, que aporten un toc cruixent i una mescla única de sabor, en poden ser exemples.

Mikan: un viatge al nord-est d’Àsia des de l’Eixample

En aquest xamfrà daurat de l'Eixample ple d’una vida que s’estén carrer Aribau amunt i avall, hi ha autèntiques joies gastronòmiques com el restaurant Mikan. Un espai que brilla amb el fulgor propi dels locals que triomfen des del principi. Mikan, que vol dir ‘mandarina’ en japonès, rep el nom d’un dels gats de la Tan, la cuinera i propietària del restaurant que canvià el seu negoci de carmanyoles a domicili per obrir les portes als comensals en aquest petit local presidit per una bona barra. “Cuina del nord-est d’Àsia”, expliquen (en anglès) al seu Instagram.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!