Una gran tapa que sorprendrà als vostres convidats. El més normal seria farcir-los amb daus de pernil ibèric, que també us ho recomano, però el d'avui és un farciment, pel meu gust, força ben trobat. La botifarra d'ou feta a la planxa juntament amb el porro i el rocafort conformen una harmonia de sabors molt adients per aquest bolet. Clar, s'ha de dir que el roquefort condiciona una mica... ja que no a tothom li agrada, però ho podeu substituir per un brie o un gorgonzola mateix que no és tant fort.

Us recomano comprar i utilitzar xampinyons molt grans. Contra més gran, més joc us donarà de cara al farciment. La crema que els acompanya està gairebé més bona que el propi xampinyó... per llepar-se'n els dits, vaja.

Ingredients

4 xampinyons extra grans

1/2 porro

1/3 part de botifarra d'ou

50gr. formatge rocafort

50gr. 4 formatges per fondre

un polsim d'orenga

pebre vermell

oli d'oliva

sal

 

Per la crema de xampinyó:

1 pastanaga

1/2 patata

3 xampinyons extra grans

oli d'oliva

100gr. nata líquida

sal

 

Variants:

Podeu substituir el rocafort per un formatge menys fort com el gorgonzola o el brie

Preparació
1.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas1

Primer prepararem la crema que presentarem com a base del nostre plat. En una paella amb unes gotes d'oli farem els xampinyons talladets. A continuació afegirem la patata, el porro i la pastanaga.

2.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas2

Un cop tingui tot un coloret maco, ho courem al vapor. Jo he utilitzat una BabyCook.

3.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas3

Un cop cuit, ho triturarem amb la mateixa BabyCook o amb un turmix tradicional.

4.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas4

Ara incorporarem la nata que haurem escalfat prèviament i salarem el conjunt.

5.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas6

Ara anem a preparar el farciment dels xampinyons. Picarem una mica de porro.

6.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas7

Picarem també la nostra botifarra d'ou.

7.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas8

Perfecte.

8.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas9

La podeu barrejar amb el porro picat.

9.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas10

Ara, netejarem bé de sorra els nostres xampis... i els traurem el cor, que podem afegir al farciment o a la crema que hem fet.

10.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas11
11.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas12

... per totes dues bandes.

12.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas13

Els retirem i els distribuïm en una safata pel forn.

13.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas14

Ara daurem el farciment de botifarra i porro.

14.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas15

Amb una cullera anirem omplint els nostres xampinyons.

15.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas16

Apreteu bé, que quedi ben farcit.

16.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas17

Ara posarem el rocafort.

17.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas18

Aproximadament la quantitat d'una cullera de postre.

18.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas19

Tot dependrà si us agrada molt aquest formatge o només voleu donar un lleuger sabor, clar.

19.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas20

Finalment, posarem una mica de formatge per fondre... i un polsim d'orenga.

20.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas21

Ja està apunt per enfornar. Un raig d'oli i el tindrem uns 10 minuts a 190 graus.

21.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas22

Quan surti del forn veureu que té com una escuma per sobre. És el rocafort. Tranquils que marxarà de seguida.

22.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas23

Ummm... quina oloreta que fa ja.

23.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas24

Doncs només ens queda muntar el plat.

24.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas25

Hi posarem una base de crema de xampinyó... i a sobre els xampinyons farcits.

25.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas26

Hi tirarem un polsim de pebre vermell per sobre, que aportarà un toc de color.

26.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas27

I ja està, a gaudir.

27.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas28

Acompanyeu-los amb un bon vinet... un somontano mateix li va genial.

28.
xampinyons farcits botifarra dou porro roquefort sobre crema xampinyo pas29

Bon Profit!