Ara feia temps que no utilitzava el wok i, com m'acostuma a passar, m'he tornat a enganxar. És una addicció cíclica que tinc amb aquesta cuina. Ara estaré una temporada fent woks, ho sé, perquè em conec. Fins que em cansi i ho deixi per un temps. Sóc així de tonto, mira. Doncs avui veurem com cuinar un plat d'aquells que de seguida entren per la vista i, sobretot, per l'aroma. Si us falta algun ingredient que no teniu habitualment, no passa res, tot i que enriqueixen molt el plat i li donen aquest punt diferent que fa que un wok sigui una preparació particular per al nostre paladar. Al cap i a la fi, tots els ingredients que us comento els podeu trobar a qualsevol supermercat avui en dia. I si els teniu, fareu més woks.

Tots a la cuina!

Ingredients

2 pits de pollastre a daus

1 cullerada de ketchup

2 cullerades de mirin

2 cullerada de vinagre d'arròs

1 cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de sucre

1 ceba a trossos

1 cullerada de farina de blat de moro (tipus "Maizena")

mig got de salsa de soja

40 g shiitake deshidratat

2 dents d'all

alls tendres

oli d'oliva

Variants:

Podeu afegir-hi fideus xinesos

Podeu posar-hi una mica de xili picant

El gingebre al gust, podeu posar-ne més o menys

Si no teniu mirin ni vinagre d'arròs podeu posar vi blanc

Preparació
1.
wok pollastre shiitake pas1

Prepareu els ingredients.

2.
wok pollastre shiitake pas2

El que heu de fer primer es rehidratar els bolets shiitake.

3.
wok pollastre shiitake pas4

L'heu de tenir de 20 a 30 minuts bullint. Si el prepareu el dia anterior i el deixeu reposar dins l'aigua millor encara.

4.
wok pollastre shiitake pas5

Ara heu de preparar l'adob. Trinxeu l'all.

5.
wok pollastre shiitake pas6

Poseu-lo en un bol i afegiu-hi el gingebre, al gust.

6.
wok pollastre shiitake pas7

Seguidament el mirin.

7.
wok pollastre shiitake pas8

Un parell de cullerades.

8.
wok pollastre shiitake pas9

Ara el vinagre d'arròs, el mateix.

9.
wok pollastre shiitake pas10

Un parell de cullerades.

10.
wok pollastre shiitake pas11

Ara hi poseu el ketchup, que li donarà un punt dolç i lligarà la salsa.

11.
wok pollastre shiitake pas12

La soja. Procureu que sigui soja bàsica, no cremes de soja, ni soja dolça.

12.
wok pollastre shiitake pas13

Mig got serà suficient.

13.
wok pollastre shiitake pas14

Molt bé.

14.
wok pollastre shiitake pas15

Per acabar, una mica de sucre.

15.
wok pollastre shiitake pas16

Genial.

16.
wok pollastre shiitake pas17

Ara ho heu de remenar tot plegat i deixar reposar mitja horeta.

17.
wok pollastre shiitake pas18

Entre una cosa i altre, ja tindreu els bolets a punt. Reserveu-los. Podeu fer servir el suc per liquar la farina de blat de moro (més endavant).

18.
wok pollastre shiitake pas19

Talleu la ceba a trossos. A trossos tipus "xino", ja m'enteneu oi?

19.
wok pollastre shiitake pas20

Poseu a escalfar el wok i quan sigui ben calent tireu-hi un raig d'oli d'oliva.

20.
wok pollastre shiitake pas21

Salteu els daus de pollastre. No cal que hi poseu sal. La soja s'encarregarà d'això.

21.
wok pollastre shiitake pas22

Quan el pollastre estigui ben marcat, afegiu-hi els bolets.

22.
wok pollastre shiitake pas23

I la ceba. Salteu uns instants tot plegat, sense deixar de remenar amb l'escumadora.

23.
wok pollastre shiitake pas24

En el cas d'avui faré servir uns fideus xinesos ja cuits. Però podeu fer aquesta recepta sense els fideus.

24.
wok pollastre shiitake pas25

Afegiu-los directament.

25.
wok pollastre shiitake pas26

A continuació, mulleu-ho tot amb l'adob que heu preparat.

26.
wok pollastre shiitake pas27

Barregeu-ho bé. i remeneu fins que es consumeixi tot el líquid.

27.
wok pollastre shiitake pas28

Finalment, heu de dissoldre una cullerada de farina de blat de moro en mig got d'aigua (o de brou de coure els bolets).

28.
wok pollastre shiitake pas29

Ben remenat, en fred.

29.
wok pollastre shiitake pas30

Afegiu-lo al wok.

30.
wok pollastre shiitake pas31

Seguiu remenant durant uns instants fins que no quedi líquid.

31.
wok pollastre shiitake pas32

Notareu que de cop i volta tot lliga i agafa una espectacular brillantor.

32.
wok pollastre shiitake pas33

El toc final i cruixent serà l'all tendre tallat petit.

33.
wok pollastre shiitake pas34

Per sobre, sense por, en cru.

34.
wok pollastre shiitake pas35

I com no, serviu el plat ben calent a taula. Un wok fred perd tota la gràcia.

35.
wok pollastre shiitake pas36

Bon profit!