Ara feia temps que no utilitzava el wok i, com m'acostuma a passar, m'he tornat a enganxar. És una addicció cíclica que tinc amb aquesta cuina. Ara estaré una temporada fent woks, ho sé, perquè em conec. Fins que em cansi i ho deixi per un temps. Sóc així de tonto, mira. Doncs avui veurem com cuinar un plat d'aquells que de seguida entren per la vista i, sobretot, per l'aroma. Si us falta algun ingredient que no teniu habitualment, no passa res, tot i que enriqueixen molt el plat i li donen aquest punt diferent que fa que un wok sigui una preparació particular per al nostre paladar. Al cap i a la fi, tots els ingredients que us comento els podeu trobar a qualsevol supermercat avui en dia. I si els teniu, fareu més woks.
Tots a la cuina!
2 pits de pollastre a daus
1 cullerada de ketchup
2 cullerades de mirin
2 cullerada de vinagre d'arròs
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de sucre
1 ceba a trossos
1 cullerada de farina de blat de moro (tipus "Maizena")
mig got de salsa de soja
40 g shiitake deshidratat
2 dents d'all
alls tendres
oli d'oliva
Variants:
Podeu afegir-hi fideus xinesos
Podeu posar-hi una mica de xili picant
El gingebre al gust, podeu posar-ne més o menys
Si no teniu mirin ni vinagre d'arròs podeu posar vi blanc
![wok pollastre shiitake pas1 wok pollastre shiitake pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/74/29/wok-pollastre-shiitake-pas1.jpeg)
Prepareu els ingredients.
![wok pollastre shiitake pas2 wok pollastre shiitake pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/74/56/wok-pollastre-shiitake-pas2.jpeg)
El que heu de fer primer es rehidratar els bolets shiitake.
![wok pollastre shiitake pas4 wok pollastre shiitake pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/75/10/wok-pollastre-shiitake-pas4.jpeg)
L'heu de tenir de 20 a 30 minuts bullint. Si el prepareu el dia anterior i el deixeu reposar dins l'aigua millor encara.
![wok pollastre shiitake pas5 wok pollastre shiitake pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/75/37/wok-pollastre-shiitake-pas5.jpeg)
Ara heu de preparar l'adob. Trinxeu l'all.
![wok pollastre shiitake pas6 wok pollastre shiitake pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/75/64/wok-pollastre-shiitake-pas6.jpeg)
Poseu-lo en un bol i afegiu-hi el gingebre, al gust.
![wok pollastre shiitake pas7 wok pollastre shiitake pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/75/91/wok-pollastre-shiitake-pas7.jpeg)
Seguidament el mirin.
![wok pollastre shiitake pas8 wok pollastre shiitake pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/76/18/wok-pollastre-shiitake-pas8.jpeg)
Un parell de cullerades.
![wok pollastre shiitake pas9 wok pollastre shiitake pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/76/45/wok-pollastre-shiitake-pas9.jpeg)
Ara el vinagre d'arròs, el mateix.
![wok pollastre shiitake pas10 wok pollastre shiitake pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/76/72/wok-pollastre-shiitake-pas10.jpeg)
Un parell de cullerades.
![wok pollastre shiitake pas11 wok pollastre shiitake pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/76/99/wok-pollastre-shiitake-pas11.jpeg)
Ara hi poseu el ketchup, que li donarà un punt dolç i lligarà la salsa.
![wok pollastre shiitake pas12 wok pollastre shiitake pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/77/26/wok-pollastre-shiitake-pas12.jpeg)
La soja. Procureu que sigui soja bàsica, no cremes de soja, ni soja dolça.
![wok pollastre shiitake pas13 wok pollastre shiitake pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/77/53/wok-pollastre-shiitake-pas13.jpeg)
Mig got serà suficient.
![wok pollastre shiitake pas14 wok pollastre shiitake pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/78/07/wok-pollastre-shiitake-pas14.jpeg)
Molt bé.
![wok pollastre shiitake pas15 wok pollastre shiitake pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/78/34/wok-pollastre-shiitake-pas15.jpeg)
Per acabar, una mica de sucre.
![wok pollastre shiitake pas16 wok pollastre shiitake pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/78/61/wok-pollastre-shiitake-pas16.jpeg)
Genial.
![wok pollastre shiitake pas17 wok pollastre shiitake pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/78/88/wok-pollastre-shiitake-pas17.jpeg)
Ara ho heu de remenar tot plegat i deixar reposar mitja horeta.
![wok pollastre shiitake pas18 wok pollastre shiitake pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/79/15/wok-pollastre-shiitake-pas18.jpeg)
Entre una cosa i altre, ja tindreu els bolets a punt. Reserveu-los. Podeu fer servir el suc per liquar la farina de blat de moro (més endavant).
![wok pollastre shiitake pas19 wok pollastre shiitake pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/79/42/wok-pollastre-shiitake-pas19.jpeg)
Talleu la ceba a trossos. A trossos tipus "xino", ja m'enteneu oi?
![wok pollastre shiitake pas20 wok pollastre shiitake pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/79/69/wok-pollastre-shiitake-pas20.jpeg)
Poseu a escalfar el wok i quan sigui ben calent tireu-hi un raig d'oli d'oliva.
![wok pollastre shiitake pas21 wok pollastre shiitake pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/79/96/wok-pollastre-shiitake-pas21.jpeg)
Salteu els daus de pollastre. No cal que hi poseu sal. La soja s'encarregarà d'això.
![wok pollastre shiitake pas22 wok pollastre shiitake pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/80/23/wok-pollastre-shiitake-pas22.jpeg)
Quan el pollastre estigui ben marcat, afegiu-hi els bolets.
![wok pollastre shiitake pas23 wok pollastre shiitake pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/80/50/wok-pollastre-shiitake-pas23.jpeg)
I la ceba. Salteu uns instants tot plegat, sense deixar de remenar amb l'escumadora.
![wok pollastre shiitake pas24 wok pollastre shiitake pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/80/77/wok-pollastre-shiitake-pas24.jpeg)
En el cas d'avui faré servir uns fideus xinesos ja cuits. Però podeu fer aquesta recepta sense els fideus.
![wok pollastre shiitake pas25 wok pollastre shiitake pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/81/04/wok-pollastre-shiitake-pas25.jpeg)
Afegiu-los directament.
![wok pollastre shiitake pas26 wok pollastre shiitake pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/81/31/wok-pollastre-shiitake-pas26.jpeg)
A continuació, mulleu-ho tot amb l'adob que heu preparat.
![wok pollastre shiitake pas27 wok pollastre shiitake pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/81/58/wok-pollastre-shiitake-pas27.jpeg)
Barregeu-ho bé. i remeneu fins que es consumeixi tot el líquid.
![wok pollastre shiitake pas28 wok pollastre shiitake pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/81/85/wok-pollastre-shiitake-pas28.jpeg)
Finalment, heu de dissoldre una cullerada de farina de blat de moro en mig got d'aigua (o de brou de coure els bolets).
![wok pollastre shiitake pas29 wok pollastre shiitake pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/82/12/wok-pollastre-shiitake-pas29.jpeg)
Ben remenat, en fred.
![wok pollastre shiitake pas30 wok pollastre shiitake pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/82/39/wok-pollastre-shiitake-pas30.jpeg)
Afegiu-lo al wok.
![wok pollastre shiitake pas31 wok pollastre shiitake pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/82/66/wok-pollastre-shiitake-pas31.jpeg)
Seguiu remenant durant uns instants fins que no quedi líquid.
![wok pollastre shiitake pas32 wok pollastre shiitake pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/82/93/wok-pollastre-shiitake-pas32.jpeg)
Notareu que de cop i volta tot lliga i agafa una espectacular brillantor.
![wok pollastre shiitake pas33 wok pollastre shiitake pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/83/20/wok-pollastre-shiitake-pas33.jpeg)
El toc final i cruixent serà l'all tendre tallat petit.
![wok pollastre shiitake pas34 wok pollastre shiitake pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/83/47/wok-pollastre-shiitake-pas34.jpeg)
Per sobre, sense por, en cru.
![wok pollastre shiitake pas35 wok pollastre shiitake pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/83/74/wok-pollastre-shiitake-pas35.jpeg)
I com no, serviu el plat ben calent a taula. Un wok fred perd tota la gràcia.
![wok pollastre shiitake pas36 wok pollastre shiitake pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/13/84/01/wok-pollastre-shiitake-pas36.jpeg)
Bon profit!