Avui us porto un nou wok, d'aquells ben saludables i alhora atractius a la vista. Els tirabecs frescos només els podrem gaudir durant unes poques setmanes l'any (a finals de març i abril) ja que la seva temporada és curta i, per tant, l'haurem d'aprofitar intensament.

A Catalunya i Aragó és una verdura molt coneguda i apreciada tot i que ha entrat en certa decadència darrerament. Els tirabecs es poden cuinar de diverses maneres, en sopes, bullits, fregits etc. Es sembren des de la tardor a l'hivern i es cullen des de finals d'hivern a principi de primavera. Deixar-los al dente és una de les millors maneres d'apreciar-ne al màxim el gust. Així doncs, si encara no els heu tastat, us recomano menjar-los sols o com a guarnició i descobrireu les seves virtuts en boca.

Ingredients

300 g de potes i ales de calamar

200 g de tirabecs frescos

1/3 part tap d'oli de sèsam

2 taps de salsa de soja

1 cullerada de farina de blat de moro (o Maizena) dissolta en aigua

1 cullerada de llavors de sèsam

Preparació
1.
wok potes calamar tirabecs pas1

Primer els tirabecs.

2.
wok potes calamar tirabecs pas2

Com podeu observar, són molt similars als pèsols però més prims.

3.
wok potes calamar tirabecs pas3

Els obriré un per veure'l per dins.

4.
wok potes calamar tirabecs pas5

Ara els netejarem amb aigua.

5.
wok potes calamar tirabecs pas7

I ja podem preparar la resta d'ingredients d'aquest wok.

6.
wok potes calamar tirabecs pas8

Rentarem bé les potes de calamar.

7.
wok potes calamar tirabecs pas9

Quan el wok estigui molt i molt calent hi tirarem un raig d'oli d'oliva i seguidament les potes de calamar.

8.
wok potes calamar tirabecs pas10

Deixeu que perdin tota l'aigua i que es comencin a torrar una mica.

9.
wok potes calamar tirabecs pas11

Aquesta pasta de color marró que deixen anar és el secret per aconseguir que un calamar us quedi gustós. Alhora, notareu que comencen a esclatar.

10.
wok potes calamar tirabecs pas12

En aquest punt hi afegirem els tirabecs que hem preparat.

11.
wok potes calamar tirabecs pas13

Ho remenem una mica i deixem que agafin color.

12.
wok potes calamar tirabecs pas14

Serà el moment d'afegir-hi una mica d'oli de sèsam, que aportarà un gran sabor de fons.

13.
wok potes calamar tirabecs pas15

Jo he posat una tercera part  del tap. Penseu que és força aromàtic i no convé passar-nos.

14.
wok potes calamar tirabecs pas16

També hi afegirem la salsa de soja.

15.
wok potes calamar tirabecs pas17

Podeu posar de dos a tres taps tranquil·lament.

16.
wok potes calamar tirabecs pas18

També hi posarem unes llavors de sèsam torrades, que trobareu en qualsevol herboristeria.

17.
wok potes calamar tirabecs pas19

No massa.

18.
wok potes calamar tirabecs pas20

Cap a dins.

19.
wok potes calamar tirabecs pas21

I finalment, per donar un aspecte més atractiu i lligar tot el conjunt, hi afegirem el midó dissolt en aigua.

20.
wok potes calamar tirabecs pas22

Molt bé.

21.
wok potes calamar tirabecs pas23

De seguida notareu com els ingredients agafen una textura més enganxosa i brillant molt atractiva a la vista.

22.
wok potes calamar tirabecs pas24

Un parell de voltes més i ja podrem emplatar.

23.
wok potes calamar tirabecs pas25

Ben calentó, eh?

24.
wok potes calamar tirabecs pas26

Ummm... quina flaire que fa.

25.
wok potes calamar tirabecs pas27

No cal dir que ho podeu menjar amb palets de fusta o sense. Bon profit!