Avui us mostraré com presentar un bon filet de vedella amb salsa de pebre. De fet, aquest filet s'anomena turnedó i és una de les parts més tendres de la vedella o del bou. El turnedó és una peça que es talla de la part estreta del filet, on mesura de 6 a 8 cm de diàmetre. La veritat és que, ben cuinat i ben acompanyat, és tot plaer gaudir d'un tros de carn com aquest. D'elaboració no en té gaire. Tampoc li cal. Una planxa ben calenta i, segons el gruix, de 2 a 3 minuts per cada banda per deixar-lo al punt. Una mica de sal i llestos. Sucar un trosset a la salseta és mitja vida. Espero que us agradi.

Ingredients

1 filet gruixut de vedella o bou per persona  

Salsa de pebre  

tomàquets xerri  

patates quadrades fregides  

oli d'oliva  

sal en escates

Variants:

- Podeu fer servir altres carns, com la de porc

Preparació
1.

Primer haureu de preparar la salsa de pebre.

2.

Us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de pebre.

3.

Anem per la carn.

4.

Com veieu, heu d'aconseguir uns talls de carn gruixuts.

5.

Aquesta és una bona mida.

6.

Poseu la planxa a escalfar. Quan estigui ben roent hi posarem la carn amb un petit raig d'oli.

7.

La teoria diu que l'heu de tenir un parell de minuts per cada banda, tot i que això va a gustos.

8.

La podeu fer també pels laterals, quedarà més ben presentada.

9.

Ja la tenim.

10.

Serviu-la directament al plat. Vigileu la temperatura del plat també.

11.

Escalfeu les patates fregides que haureu fet prèviament, o la guarnició que més us agradi.

12.

Serviu-ho ràpid, és important que arribi a taula ben calenta.

13.

La salsa, ben calenta també, per sobre.

14.

Unes escates de sal i...

15.

... cap a taula!

16.

Fa bona pinta, no?

17.

La voleu tastar?

18.

Ummm, massa poc feta pel meu gust. Però així és com s'ha de fer.

19.

A la meva dona li faig bé, com cal. Jo sempre me la passo més.

20.

És que em costa la carn vermella, nanos. Bon Profit!