T'agrada el bon tomàquet? Si és així, has de tastar aquesta recepta! Quina varietat emprar? La que més t'agradi, així de senzill. Com veuràs, jo utilitzo la varietat rosa de Barbastre. Com indica el seu nom, procedeix de Barbastre, a Osca, i és de color rosat. Aquest tomàquet és el resultat d'un procés de selecció artesanal dut a terme pels horticultors de la zona per a aconseguir un tomàquet molt gran, carnós i de pell molt fina, amb forma arrodonida o lleugerament aplatada. Visualment, presenta uns solcs característics i la seva carn és compacta, sucosa i amb poques llavors. És molt saborós, melós, amb escassa acidesa i conserva el sabor genuí dels tomàquets d'antany. Això el fa ideal per al seu consum en cru.
Respecte als matrimonis, és clar, la resta d'ingredients, com l'anxova i el seitó en vinagre, convé que siguin de bona qualitat també. Al nostre receptari trobaràs totes aquestes receptes. Ja estàs trigant a anar a comprar tot el que et falta! Som-hi!
- Tomàquets de temporada a rodanxes
- Anxoves
- Seitons en vinagre
- All
- Julivert
- Olives tipus gazpacha
- Oli d'oliva verge extra
- Tàperes
- Sal
Prepara tots els ingredients.
Els seitons en vinagre els hauràs de preparar abans. Altrament, pots comprar-los ja fets.
Prepara la picada d'all i julivert, amb un bon oli d'oliva verge extra i un puntet de sal.
Neteja bé els tomàquets.
Talla'ls a rodanxes gruixudes.
De dues a quatre rodanxes per persona serà suficient.
Tira un generós raig d'oli d'oliva per sobre.
Un punt de sal, però no gaire que l'anxova ja és salada. De fet, gairebé no caldria afegir-hi més sal.
Col·loca un filet d'anxova a sobre de cada rodanxa de tomàquet.
Ara, col·loca-hi també el filet de seitó en vinagre.
Seguidament, decora amb unes tàperes en vinagre.
I també amb unes olives. Jo he utilitzat les gazpachas, però unes partides, l'arbequina o les de l'àvia també van bé, fins i tot les olives amb salsa mojo-picón. De nou, per a gustos colors.
Acaba de col·locar les olives de manera que visualment el plat resulti atractiu. Cal esforçar-se una mica amb la presentació.
Per acabar, rega-ho tot amb la picada d'all i julivert al gust.
Aquest plat es pot menjar fred (de la nevera), però jo et recomano servir-lo a temperatura ambient, ja que trobaràs millor tots els sabors.
Bon profit!
- Tomàquet
- Seitons en vinagre
- All
- Julivert
- Olives
- Tàperes