Avui us porto una recepta força coneguda arreu de la península. En aquest cas, he volgut acompanyar els cabdells amb anxoves de L'Escala, molt aromàtiques i saboroses. Una mica de país haurem de fer, no? De fet, us recomano utilitzar anxoves en salaó i dessalar-les vosaltres mateixos, que són encara més bones que les que ja venen dessalades. Si voleu saber com fer-ho, us recomano la lectura prèvia del consell: Com dessalar anxoves salades. 

Considero que un sol filet és massa enciam per tan poca anxova. Però això, com tot a la cuina, és qüestió de gustos personals. En general, aquest és un plat molt saludable i equilibrat, que només hauran de vigilar aquells que patiu de la tensió alta, com un servidor. Però com sempre es diu, tot en aquesta vida, amb mesura, es pot provar. Tsch... i un bon oli d'oliva, no fotem, compreu-vos un bon oli per aquestes ocasions. Som-hi!

 

Ingredients

3 cabdells frescos

12 filets d'anxova dessalada

1 tomàquet d'amanir

1 llauna de tonyina en oli

oli d'oliva verge extra

Variants:

Podeu afegir-hi olives

Podeu fer el mateix plat amb seitons en vinagre

Preparació
1.
cabdells anxoves lescala pas1

Preparem els ingredients.

2.
cabdells anxoves lescala pas2

Per començar, netegeu les anxoves en salaó. Això ho podeu fer el dia abans, si us va bé. Traieu les anxoves del pot d'una en una, amb cura de no malmetre-les.

3.
cabdells anxoves lescala pas3

Notareu un tacte dur, debut a la sal, les escates i les espines.

4.
cabdells anxoves lescala pas4

Obriu una mica l'aixeta de la pica, sense massa pressió, i amb cura anirem retirant la sal i les escates.

5.
cabdells anxoves lescala pas5

Un cop nets els filets...

6.
cabdells anxoves lescala pas6

... els anirem reservant en un recipient i les reservarem submergides en oli...

7.
cabdells anxoves lescala pas7

Ara anem pels cabdells. Talleu la part baixa més dura.

8.
cabdells anxoves lescala pas8

Talleu-los per la meitat.

9.
cabdells anxoves lescala pas9

Netegeu cada part sota l'aixeta.

10.
cabdells anxoves lescala pas10

Procureu escórrer tota l'aigua. Fins i tot podeu assecar-los una mica amb un drap net o paper.

11.
cabdells anxoves lescala pas11

Netegeu el tomàquet i talleu-lo a rodanxes gruixudes.

12.
cabdells anxoves lescala pas12

Muntem el plat.

13.
cabdells anxoves lescala pas13

A mi m'agrada acompanyar-ho amb una mica de tonyina.

14.
cabdells anxoves lescala pas14

La col·locarem sobre el tomàquet.

15.
cabdells anxoves lescala pas15

A continuació, haurem d'amanir els cabdells amb vinagre i...

16.
cabdells anxoves lescala pas16

... tot el plat amb un bon oli d'oliva verge extra. Gràcies a les anxoves, aquest plat no necessita més sal.

17.
cabdells anxoves lescala pas17

I ja el podeu servir a taula.

18.
cabdells anxoves lescala pas18

Decoreu-lo amb una mica de gràcia, que sempre entrarà millor.

19.
cabdells anxoves lescala pas19

Bon profit!