Avui, veurem com fer un suquet d'aquells intensos de gust, gràcies a les nècores. Patates, musclos, sípia, un bon sofregit amb nyora i un bon brou de peix faran d'aquest plat un plaer per al vostre paladar. També hi podeu afegir una mica de peix si voleu. Que vagi de gust!

Ingredients

2 nècores fresques (vives millor)

1 sípia (amb la salsa marró o melsa)

un grapat de musclos

2 patates grosses escapçades

2 nyores

llorer

1 copa de vi blanc

brou de peix

1 ceba trinxada

2 tomàquets madurs

oli d'oliva

sal

Per fer la picada:

1 all laminat

un grapat d'ametlles torrades

julivert fresc

sal

Variants:

- Podeu incorporar trossets de peix (rap, lluç, lluerna, etc)

- Un cop fet podeu tirar allioli negat per sobre

- Podeu tallar les patates a llesques en comptes de trossos

Preparació
1.
suquet necora pas1

Primer de tot haureu de preparar el brou de peix. Podeu fer-lo amb tota mena de peixos i espines, peix de roca, galeres, crancs, el que trobeu a la peixateria o tingueu pel congelador. Renteu-lo bé.

2.
suquet necora pas2

En una olla amb un parell de litres d'aigua, he posat una espina d'orada que tenia.

3.
4.
suquet necora pas4

Un cap de lluç.

5.
suquet necora pas5

Unes galeres.

6.
suquet necora pas6

I una mica de llorer.

7.
suquet necora pas7

Ho feu bullir uns 25 minuts amb una mica de sal.

8.
suquet necora pas8

Mentre es fa el brou, prepareu la resta d'ingredients i talleu la sípia a daus conservant la salsa marró (melsa).

9.
suquet necora pas9

Prepareu també la verdura.

10.
suquet necora pas10

Ratlleu el tomàquet.

11.
suquet necora pas11

Sobre aquest tomàquet tireu la melsa de la sípia. Si és molt grossa no cal posar-la tota. Principalment per dues raons: és molt forta de gust i, consumida en excés, pot resultar tòxica.

12.
suquet necora pas12

Molt bé.

13.
suquet necora pas13

Ara escaldeu les nyores en el mateix brou.

14.
suquet necora pas14

Deixeu-les un parell de minuts i les recupereu.

15.
suquet necora pas15

Obriu-les i retireu tota la polpa interior rascant amb un ganivet.

16.
suquet necora pas16

No surt molta quantitat però sí una polpa molt intensa de gust.

17.
suquet necora pas17

La pell de la nyora afegiu-la al brou.

18.
suquet necora pas18

Ara remeneu la polpa de la nyora amb la melsa i el tomàquet.

19.
suquet necora pas19

Perfecte. Ho reserveu.

20.
suquet necora pas20

En un cassola (pot ser de fang), tireu un bon raig d'oli d'oliva.

21.
suquet necora pas21

Tireu-hi la sípia i deixeu-la enrossir.

22.
suquet necora pas22

Quan comenci a esclatar, ja la podeu retirar i reservar en un plat.

23.
suquet necora pas23

En el mateix oli tireu la ceba trinxada.

24.
suquet necora pas25

Mentrestant, peleu les patates i escapceu-les (tallar un tros i trencar la resta). Això farà que el midó espessi la salsa.

25.
suquet necora pas27

Traieu-li la closca triangular inferior (on és la cloaca) i netegeu la zona.

26.
suquet necora pas28

Ara, partiu la nècora per la meitat. El mateix amb l'altra.

27.
suquet necora pas29

I les reserveu.

28.
suquet necora pas30

Quan la ceba comenci a enganxar-se...

29.
suquet necora pas31

serà el moment d'afegir el tomàquet que hem preparat.

30.
suquet necora pas32
31.
suquet necora pas33
32.
suquet necora pas34

Seguidament, aboqueu-hi les patates i remeneu-les un parell de minuts.

33.
suquet necora pas35

Arriba el moment de tirar el vi. Vi blanc, del que més us agradi. Aquest és força sec.

34.
suquet necora pas36

Aproximadament una copa de vi.

35.
suquet necora pas37

Tapeu la cassola i deixeu que s'evapori tot l'alcohol. Remeneu de tant en tant.

36.
suquet necora pas38

En aquest punt ja tindreu el brou fet.

37.
suquet necora pas39

Quan veieu que el sofregit té consistència de pasta i al passar la cullera no hi apareix líquid, ja podreu incorporar el brou.

38.
suquet necora pas40

Evidentment, feu servir un colador i tireu-hi brou fins cobrir les patates.

39.
suquet necora pas41

Molt bé.

40.
suquet necora pas42

En aquest moment afegiu també les nècores.

41.
suquet necora pas43

La sípia que hem saltat...

42.
suquet necora pas44

i una mica de sal.

43.
suquet necora pas45

Torneu a tapar la cassola i deixeu que es faci durant uns 20 minuts, fins que la patata sigui tova.

44.
suquet necora pas46

Mentre es fa el suquet, podeu preparar la picada amb un all laminat, una mica de sal i...

45.
suquet necora pas47

julivert fresc.

46.
suquet necora pas48

I com no, unes ametlles torrades que ens espessiran la salsa.

47.
suquet necora pas49

Ben triturat fins que quedi més o menys fi.

48.
suquet necora pas50

Quina flaire! Oh!

49.
suquet necora pas51

Quan la patata ja sigui pràcticament cuita, deixateu la picada amb una mica del brou del suquet.

50.
suquet necora pas52

Llavors, resultarà més fàcil integrar la picada al suquet.

51.
suquet necora pas53

Un cop posada la picada, també hi podreu posar els musclos (nets d'algues).

52.
suquet necora pas54

No sé que té això de posar musclos a una cassola que dona molt gustet fer-ho, oi?... passa també amb les cloïsses. D'aquells misteris de la cuina.

53.
suquet necora pas55

Tapeu la cassola i deixeu-ho 3-5 minuts més i ja podreu apagar el foc.

54.
suquet necora pas56

Si deixeu reposar el menjar una estona millor. Sense deixar que es refredi del tot i, si cal, li podeu donar un cop de forn per escalfar-ho.

55.
suquet necora pas57

I ja el podeu servir a taula.

56.
suquet necora pas58

Quina cosa més bona!

57.
suquet necora pas59

Ja salivo!

58.
suquet necora pas60

Bon profit!

59.I PER BEURE...
suquet necora pas61