Moltes vegades fem barbacoes amb els amics i tot sovint les fem exclusivament de carn, que són les més típiques, certament. Però m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes broquetes de marisc que resulten extraordinàries i transformar aquell dia en una ocasió especial. El millor de tot és fer una barbacoa amb llenya, directament, però també podeu fer-la amb carbó vegetal i afegir-hi unes pinyes i unes branques de pi que aromatitzaran el nostre marisc. Només ens caldrà acompanyar la broqueta amb una picada d'all i julivert per garantir l'èxit de l'àpat, sense desmerèixer el maridatge, és clar, més que important en aquest plat.
1 kg de gamba vermella
3 sípies
1 cua de rap de 1 kg
500 g escamarlans
sal
Per fer la picada:
oli d'oliva
julivert fresc
all
sal
Variants:
- Podeu incorporar ceba o pebrot a la broqueta
- Podeu fer servir el peix o marisc que més us agradi
![broquetes marisc brasa pas1 broquetes marisc brasa pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/39/59/broquetes-marisc-brasa-pas1.jpeg)
En aquest cas us recomano la gamba vermella pel seu intens sabor.
![broquetes marisc brasa pas3 broquetes marisc brasa pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/40/85/broquetes-marisc-brasa-pas3.jpeg)
Els escamarlans han de ser de mida mitjana, no massa grans.
![broquetes marisc brasa pas4 broquetes marisc brasa pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/41/42/broquetes-marisc-brasa-pas4.jpeg)
La sípia, un cop neta, la tallarem a trossos grans.
![broquetes marisc brasa pas5 broquetes marisc brasa pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/41/84/broquetes-marisc-brasa-pas5.jpeg)
I la cua de rap també la farem a trossos.
![broquetes marisc brasa pas6 broquetes marisc brasa pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/42/35/broquetes-marisc-brasa-pas6.jpeg)
Com que les broquetes les farem a la brasa haurem d'utilitzar barnilles de ferro ja que les de fusta es cremarien.
![broquetes marisc brasa pas7 broquetes marisc brasa pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/42/77/broquetes-marisc-brasa-pas7.jpeg)
I comencem a muntar les broquetes: un tros de sípia, un tros de rap, una gamba i un escamarlà.
I anirem repetint el procés.
![broquetes marisc brasa pas9 broquetes marisc brasa pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/43/85/broquetes-marisc-brasa-pas9.jpeg)
Les reservem, de moment no les salem.
![broquetes marisc brasa pas10 broquetes marisc brasa pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/44/27/broquetes-marisc-brasa-pas10.jpeg)
Ara preparem una picada amb all, julivert, oli d'oliva i sal.
![broquetes marisc brasa pas11 broquetes marisc brasa pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/44/69/broquetes-marisc-brasa-pas11.jpeg)
La podeu fer amb la batedora elèctrica si voleu.
![broquetes marisc brasa pas12 broquetes marisc brasa pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/45/11/broquetes-marisc-brasa-pas12.jpeg)
Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les broquetes.
![broquetes marisc brasa pas13 broquetes marisc brasa pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/45/53/broquetes-marisc-brasa-pas13.jpeg)
Assegureu-vos que la graella és ben neta. Si cal, passeu-hi per sobre un paper de diari.
![broquetes marisc brasa pas14 broquetes marisc brasa pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/45/95/broquetes-marisc-brasa-pas14.jpeg)
Ara sí, salem i suquem les broquetes amb la picada.
![broquetes marisc brasa pas15 broquetes marisc brasa pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/46/37/broquetes-marisc-brasa-pas15.jpeg)
Una safata a sota recollirà tota la picada sobrant.
![broquetes marisc brasa pas16 broquetes marisc brasa pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/46/79/broquetes-marisc-brasa-pas16.jpeg)
I amb cura col·loquem les broquetes a la barbacoa.
![broquetes marisc brasa pas17 broquetes marisc brasa pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/47/21/broquetes-marisc-brasa-pas17.jpeg)
Si us hi fixeu, hem creuat dues graelles per evitar que cap peça pugui caure a les brases.
![broquetes marisc brasa pas18 broquetes marisc brasa pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/47/63/broquetes-marisc-brasa-pas18.jpeg)
Altrament, podeu fer les broquetes a la planxa sobre una superfície més còmoda com pot ser una paella. Nosaltres hem provat totes dues variants.
![broquetes marisc brasa pas19 broquetes marisc brasa pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/48/74/broquetes-marisc-brasa-pas19.jpeg)
La paella permet una manipulació més controlada de les broquetes, i les aromes de la brasa també hi penetren.
![broquetes marisc brasa pas20 broquetes marisc brasa pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/49/49/broquetes-marisc-brasa-pas20.jpeg)
Un cop cuita, la servirem immediatament a taula.
![broquetes marisc brasa pas21 broquetes marisc brasa pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/50/24/broquetes-marisc-brasa-pas21.jpeg)
I a gaudir.
![broquetes marisc brasa pas22 broquetes marisc brasa pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/50/66/broquetes-marisc-brasa-pas22.jpeg)
Bon profit!
![broquetes marisc brasa pas23 broquetes marisc brasa pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/11/51/08/broquetes-marisc-brasa-pas23.jpeg)