Avui veurem com preparar un magret d'ànec amb un estofat de fruits vermells. Els fruits vermells els podeu trobar congelats tot l'any a les botigues, així com el magret mateix. Si trobeu fruits vermells naturals molt millor, no cal dir-ho. La particularitat d'aquest plat és la cocció del magret i el tipus de salsa que l'acompanya, habitualment dolça. Podeu preparar una amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc, però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços del tipus de l'Oporto, Moscatell o Pedro Ximenez.

La textura de la salsa va a gustos. Es pot fer més o menys espessa. També podeu liquar-la afegint-hi el greix que deixa anar l'ànec, tot i que jo no recomano aquesta última pràctica degut al seu alt contingut en greixos saturats.

Ingredients

estofat de fruits vermells  

1 magret d'ànec

sal en escates (tipus "Maldon")

Preparació
1.
magret danec estofat fruits vermells pas1

Com us comentava, prèviament prepararem l'estofat de fruits vermells.

2.
magret danec estofat fruits vermells pas2

Un cop el tenim, el podem triturar amb una batedora elèctrica per deixar-ho més fi.

3.
magret danec estofat fruits vermells pas3

Si us molesten les llavors també es pot colar. Reservem aquest estofat.

4.
magret danec estofat fruits vermells pas4

Ara, el magret.

 

5.
magret danec estofat fruits vermells pas5

El magret es caracteritza per tenir una pell molt greixosa i gruixuda alhora.

6.
magret danec estofat fruits vermells pas6

Per a facilitar la cocció farem uns talls al biaix sobre el greix sense arribar a tocar la carn.

7.
magret danec estofat fruits vermells pas7

A continuació, farem el mateix en la direcció oposada procurant que ens quedin daus de greix.

8.
magret danec estofat fruits vermells pas8

En aquest punt, ja podeu posar a escalfar la planxa. Empebreu el magret.

9.
magret danec estofat fruits vermells pas9

Amb la planxa molt calenta, començarem la cocció del magret per la part del greix.

10.
magret danec estofat fruits vermells pas10

De seguida notareu que deixa anar molt greix.

11.
magret danec estofat fruits vermells pas11

Heu de tenir-lo entre 6 i 8 minuts.

12.
magret danec estofat fruits vermells pas12

Passat aquest temps obtindrem una capa cruixent de greix.

13.
magret danec estofat fruits vermells pas13

Tot aquest greix, com us comentava a la introducció, es pot aprofitar per a la salsa, però jo no ho recomano per qüestions de salut.

14.
magret danec estofat fruits vermells pas14

Seguidament, posem a coure el magret per l'altra banda...

15.
magret danec estofat fruits vermells pas15

i el tindrem de 2 a 4 minuts, segons els gustos.

16.
magret danec estofat fruits vermells pas16

Podeu comprovar la cocció fent-hi un petit tall.

17.
magret danec estofat fruits vermells pas17

El magret ha de quedar pràcticament cru de dins i ben daurat per fora.

18.
magret danec estofat fruits vermells pas18

Aquesta és una magnífica cocció. Talleu-lo al vostre gust.

19.
magret danec estofat fruits vermells pas19

Emplatarem directament. Posarem una capa d'estofat de fruits vermells...

20.
magret danec estofat fruits vermells pas20

i al damunt el magret amb una mica de sal en escates.

21.
magret danec estofat fruits vermells pas21

Serviu-lo immediatament.

22.
magret danec estofat fruits vermells pas22

Només ens quedarà buscar el millor maridatge per a un plat força especial.

23.
magret danec estofat fruits vermells pas23

Bon profit!

24.I PER BEURE...
magret danec estofat fruits vermells pas24