Avui veurem com preparar un magret d'ànec amb un estofat de fruits vermells. Els fruits vermells els podeu trobar congelats tot l'any a les botigues, així com el magret mateix. Si trobeu fruits vermells naturals molt millor, no cal dir-ho. La particularitat d'aquest plat és la cocció del magret i el tipus de salsa que l'acompanya, habitualment dolça. Podeu preparar una amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc, però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços del tipus de l'Oporto, Moscatell o Pedro Ximenez.
La textura de la salsa va a gustos. Es pot fer més o menys espessa. També podeu liquar-la afegint-hi el greix que deixa anar l'ànec, tot i que jo no recomano aquesta última pràctica degut al seu alt contingut en greixos saturats.
estofat de fruits vermells
1 magret d'ànec
sal en escates (tipus "Maldon")
![magret danec estofat fruits vermells pas1 magret danec estofat fruits vermells pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/31/67/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas1.jpeg)
Com us comentava, prèviament prepararem l'estofat de fruits vermells.
![magret danec estofat fruits vermells pas2 magret danec estofat fruits vermells pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/32/24/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas2.jpeg)
Un cop el tenim, el podem triturar amb una batedora elèctrica per deixar-ho més fi.
![magret danec estofat fruits vermells pas3 magret danec estofat fruits vermells pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/32/69/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas3.jpeg)
Si us molesten les llavors també es pot colar. Reservem aquest estofat.
![magret danec estofat fruits vermells pas4 magret danec estofat fruits vermells pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/33/11/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas4.jpeg)
Ara, el magret.
![magret danec estofat fruits vermells pas5 magret danec estofat fruits vermells pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/33/53/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas5.jpeg)
El magret es caracteritza per tenir una pell molt greixosa i gruixuda alhora.
![magret danec estofat fruits vermells pas6 magret danec estofat fruits vermells pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/33/95/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas6.jpeg)
Per a facilitar la cocció farem uns talls al biaix sobre el greix sense arribar a tocar la carn.
![magret danec estofat fruits vermells pas7 magret danec estofat fruits vermells pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/34/37/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas7.jpeg)
A continuació, farem el mateix en la direcció oposada procurant que ens quedin daus de greix.
![magret danec estofat fruits vermells pas8 magret danec estofat fruits vermells pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/34/97/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas8.jpeg)
En aquest punt, ja podeu posar a escalfar la planxa. Empebreu el magret.
![magret danec estofat fruits vermells pas9 magret danec estofat fruits vermells pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/35/63/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas9.jpeg)
Amb la planxa molt calenta, començarem la cocció del magret per la part del greix.
![magret danec estofat fruits vermells pas10 magret danec estofat fruits vermells pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/36/08/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas10.jpeg)
De seguida notareu que deixa anar molt greix.
![magret danec estofat fruits vermells pas11 magret danec estofat fruits vermells pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/36/59/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas11.jpeg)
Heu de tenir-lo entre 6 i 8 minuts.
![magret danec estofat fruits vermells pas12 magret danec estofat fruits vermells pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/37/01/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas12.jpeg)
Passat aquest temps obtindrem una capa cruixent de greix.
![magret danec estofat fruits vermells pas13 magret danec estofat fruits vermells pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/37/43/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas13.jpeg)
Tot aquest greix, com us comentava a la introducció, es pot aprofitar per a la salsa, però jo no ho recomano per qüestions de salut.
![magret danec estofat fruits vermells pas14 magret danec estofat fruits vermells pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/37/97/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas14.jpeg)
Seguidament, posem a coure el magret per l'altra banda...
![magret danec estofat fruits vermells pas15 magret danec estofat fruits vermells pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/38/57/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas15.jpeg)
i el tindrem de 2 a 4 minuts, segons els gustos.
![magret danec estofat fruits vermells pas16 magret danec estofat fruits vermells pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/39/02/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas16.jpeg)
Podeu comprovar la cocció fent-hi un petit tall.
![magret danec estofat fruits vermells pas17 magret danec estofat fruits vermells pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/39/50/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas17.jpeg)
El magret ha de quedar pràcticament cru de dins i ben daurat per fora.
![magret danec estofat fruits vermells pas18 magret danec estofat fruits vermells pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/39/92/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas18.jpeg)
Aquesta és una magnífica cocció. Talleu-lo al vostre gust.
![magret danec estofat fruits vermells pas19 magret danec estofat fruits vermells pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/40/34/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas19.jpeg)
Emplatarem directament. Posarem una capa d'estofat de fruits vermells...
![magret danec estofat fruits vermells pas20 magret danec estofat fruits vermells pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/40/76/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas20.jpeg)
i al damunt el magret amb una mica de sal en escates.
![magret danec estofat fruits vermells pas21 magret danec estofat fruits vermells pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/42/02/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas21.jpeg)
Serviu-lo immediatament.
![magret danec estofat fruits vermells pas22 magret danec estofat fruits vermells pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/42/47/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas22.jpeg)
Només ens quedarà buscar el millor maridatge per a un plat força especial.
![magret danec estofat fruits vermells pas23 magret danec estofat fruits vermells pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/43/01/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas23.jpeg)
Bon profit!
![magret danec estofat fruits vermells pas24 magret danec estofat fruits vermells pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/43/55/magret-danec-estofat-fruits-vermells-pas24.jpeg)