En la recepta anterior de Quiche Lorraine (Tartaletes Salades) vam veure com fer unes quiche individuals de pernil i formatge. També vam parlar de la cocció i dels motlles emprats. Per tant, avui anirem directe al gra i farem unes quiche individuals que farcirem amb una barreja de bolets frescos de temporada: rossinyols, camagrocs i ceps. Vaja, una quiche pels més boletaires amb gran sabor a muntanya.

Aquesta barreja de bolets la passarem prèviament per la paella amb all i julivert. La resta, com veureu, bufar i fer ampolles. Amb aquestes quantitats us sortiran unes 18-22 tartaletes. Que vagi de gust!

Ingredients

2 làmines de pasta brisa

200 g de nata líquida

2 ous

sal

100 g de rossinyols frescos

100 g de camagrocs frescos

100 g de ceps frescos

pebre negre

 

Variants:

Podeu fer servir llet evaporada en comptes de nata líquida

Podeu utilitzar el farciment que més us convingui i altres tipus de bolets

Es poden utilitzar motlles individuals

Podeu fer servir pasta salada

Preparació
1.
quiche lorraine bolets pas1

Preparem tots els ingredients i posem a escalfar el forn, a uns 180 graus centígrads.

2.
quiche lorraine bolets pas2

Anem directament a pels bolets.

3.
quiche lorraine bolets pas3

Els haurem de netejar a consciència, sobretot que no quedin restes de sorra.

4.
quiche lorraine bolets pas4

Els barregem i els trinxem una mica, que us quedin daus.

5.
quiche lorraine bolets pas5

Ara julivert fresc...

6.
quiche lorraine bolets pas7

Posarem una mica d'oli a escalfar en una paella mentre pelem i tallem un all a làmines.

7.
quiche lorraine bolets pas8

El que farem serà aromatitzar l'oli i no barrejarem l'all amb els bolets, el descartarem tant bon punt agafi una mica de color.

8.
quiche lorraine bolets pas9

Seguidament, i en mateix oli net d'all, saltarem els nostre bolets.

9.
quiche lorraine bolets pas10

Hi posarem una mica de julivert trinxat. La sal l'afegirem més endavant.

10.
quiche lorraine bolets pas11

Ho deixarem reduir fins que perdi tota l'aigua.

11.
quiche lorraine bolets pas12

Mentrestant, agafarem la pasta brisa i començarem a folrar els motlles.

12.
quiche lorraine bolets pas13
13.
quiche lorraine bolets pas14

folrar amb cura tot el motlle. Procureu que la pasta brisa s'adapti bé a l'orifici.

14.
quiche lorraine bolets pas15

Ara, en un bol, trencarem un parell d'ous. Recordeu que jo estic fent unes 20 quiches.

15.
quiche lorraine bolets pas16

Ho salem.

16.
quiche lorraine bolets pas17

Batem els ous una mica i...

17.
quiche lorraine bolets pas18

Vigileu no es cremin els bolets, eh? quan hagin perdut l'aigua deixeu-los uns instants i saleu-los. Ja podeu parar el foc.

18.
quiche lorraine bolets pas19

afegirem la llet evaporada.

19.
quiche lorraine bolets pas20

Ho tornem a remenar i...

20.
quiche lorraine bolets pas21

ho reservem.

21.
quiche lorraine bolets pas22

Ara, poc a poc, anirem farcint les tartaletes. Procureu que el farciment no sobresurti massa.

22.
quiche lorraine bolets pas23
23.
quiche lorraine bolets pas24

Perfecte. Ja sabeu que la silicona d'aquests motlles aguanten temperatures superiors a 270º C, oi?

24.
quiche lorraine bolets pas25

Ho podeu rematar amb una mica de pebre negre, si voleu, abans d'entrar al forn.

25.
quiche lorraine bolets pas26

Haurem de coure les quiche durant uns 20 minuts a uns 180 graus centígrads. Hi ha qui cou prèviament la pasta brisa i la cocció és més curta. Però si ho feu així només heu de tenir una mica de cura de comprovar que la base de la quiche quedi ben cuita. Us recomano posar només la part baixa del forn durant uns 8-10 minuts i la resta de temps a dalt i abaix. Al cap i a la fi, les heu de retirar quan estigui la pasta brisa ben cuita i tinguin bon color. Penseu que el farciment ja està fet i no necessita gaire cocció.

26.
quiche lorraine bolets pas27

Ja les tenim cuites.

27.
quiche lorraine bolets pas28

Com podeu veure, són ben cuites per sota.

28.
quiche lorraine bolets pas29

Les podem emplatar.

29.
quiche lorraine bolets pas30

I aquí teniu unes excel·lents tartaletes salades que podeu servir a qualsevol hora del dia.

30.
quiche lorraine bolets pas31

Fredes, tèbies o calentes, sempre entren bé.

31.
quiche lorraine bolets pas32

Acompanyeu-les d'un bon vi negre.

32.
quiche lorraine bolets pas33

I no oblideu que podeu servir-les a taula amb quiches d'altres farciments.

33.
quiche lorraine bolets pas34

Que vagi de gust!

34.
quiche lorraine bolets pas35

Bon profit!