M'agrada la cuina gallega... ja que tinc alguna ascendència de Vigo. Això sempre m'ha fet tenir una especial estima per la cuina gallega, a banda és clar, de tractar-se d'un excel.lent receptari
La d'avui és una fàcil recepta... que la simplificaria dient que hem de bullir un pop amb patates i barrejar-lo amb una salsa "ajoarriero". La meva aportació és la guarnició d'una amanida de diversos tomàquets en cru (cherry, groc i mini-tomàquet pera)... que casen a la perfecció.
2kg pop de platja
800gr. patates per bullir
1 ceba
3 caps d'all
llorer
sal maldon
Per fer la salseta
1 got d'oli d'oliva
3 dents d'all
1/2 ceba
1 cullerada de pebre vermell dolç (o "pimiento choricero" en pols també va bé)
1 cullerada de pebre vermell picant
un raig de vinagre
Per l'amanida de tomàquets
1 assortiment de tomàquets mini (cherry, groc i mini-tomàquet pera)
un raig de vinagre de Mòdena
oli d'oliva
sal
![cassola pop patates pas1 cassola pop patates pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/27/40/cassola-pop-patates-pas1.jpeg)
Aquest és el llibre d'on he extret aquesta recepta.
![cassola pop patates pas2 cassola pop patates pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/27/82/cassola-pop-patates-pas2.jpeg)
El pop ens l'haurà netejat el peixater.
![cassola pop patates pas3 cassola pop patates pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/28/24/cassola-pop-patates-pas3.jpeg)
Posem a escalfar una cassola amb aigua i llorer.
![cassola pop patates pas4 cassola pop patates pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/28/66/cassola-pop-patates-pas4.jpeg)
Hi afegim una ceba pelada.
![cassola pop patates pas7 cassola pop patates pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/30/19/cassola-pop-patates-pas7.jpeg)
El submergiu... i el traieu... i així fins a tres vegades.
![cassola pop patates pas8 cassola pop patates pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/30/61/cassola-pop-patates-pas8.jpeg)
Amb aquesta mida, no cal. Els poseu directament en aigua bullint i llestos. Bullirà, d'entrada, uns 15 minuts.
![cassola pop patates pas9 cassola pop patates pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/31/03/cassola-pop-patates-pas9.jpeg)
Ara, mentre bull el pop, preparem la resta d'ingredients per a fer la salseta.
![cassola pop patates pas10 cassola pop patates pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/31/45/cassola-pop-patates-pas10.jpeg)
Anirem pelant les patates a trossos.
![cassola pop patates pas11 cassola pop patates pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/31/87/cassola-pop-patates-pas11.jpeg)
Passats els 15 minuts... incorporem les patates... que hi estaran 20 minuts més.
![cassola pop patates pas12 cassola pop patates pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/32/71/cassola-pop-patates-pas12.jpeg)
Passat aquest temps... comprovem si està la patata i el pop cuits... i ho reservem.
![cassola pop patates pas13 cassola pop patates pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/33/55/cassola-pop-patates-pas13.jpeg)
El suquet de la cocció, en aquest cas, no l'aprofitarem. Reservarem les patates amb el pop.
![cassola pop patates pas15 cassola pop patates pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/34/99/cassola-pop-patates-pas15.jpeg)
... tallarem el pop a trossos....
![cassola pop patates pas16 cassola pop patates pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/35/89/cassola-pop-patates-pas16.jpeg)
... i ho tornarem a barrejar en una cassola. Ho reservem.
![cassola pop patates pas17 cassola pop patates pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/36/34/cassola-pop-patates-pas17.jpeg)
Tenim tres tipus de tomàquets... el cherry, el groc i el pera... que li aportaran frescor i color al plat.
![cassola pop patates pas18 cassola pop patates pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/36/79/cassola-pop-patates-pas18.jpeg)
Els rentem bé i els tallem per la meitat.
![cassola pop patates pas19 cassola pop patates pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/37/51/cassola-pop-patates-pas19.jpeg)
Els amanim amb un raig de vinagre de Mòdena.
![cassola pop patates pas20 cassola pop patates pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/38/23/cassola-pop-patates-pas20.jpeg)
Un polsim de sal.
![cassola pop patates pas21 cassola pop patates pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/38/65/cassola-pop-patates-pas21.jpeg)
I un raig d'oli. Ho remenem i ho reservem.
![cassola pop patates pas22 cassola pop patates pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/39/10/cassola-pop-patates-pas22.jpeg)
Anem a per l'últim pas: la salseta. Aboquem l'oli en una paella.
![cassola pop patates pas23 cassola pop patates pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/39/52/cassola-pop-patates-pas23.jpeg)
Daurem una mica l'all picat.
![cassola pop patates pas24 cassola pop patates pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/39/94/cassola-pop-patates-pas24.jpeg)
De seguida incorporem la mitja ceba picada... i el llorer.
![cassola pop patates pas25 cassola pop patates pas25](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/40/36/cassola-pop-patates-pas25.jpeg)
Deixem un parell de minuts que es torri una mica...
![cassola pop patates pas26 cassola pop patates pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/40/78/cassola-pop-patates-pas26.jpeg)
Ara afegim el pebre vermell dolç i el picant (i el "pimiento choricero" en pols si en teniu).
![cassola pop patates pas27 cassola pop patates pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/41/20/cassola-pop-patates-pas27.jpeg)
Ho remeneu durant uns 20 segons... i ho aparteu del foc. Podeu apagar el foc, ja.
![cassola pop patates pas28 cassola pop patates pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/41/62/cassola-pop-patates-pas28.jpeg)
Ara, hi tireu uns 4 o 5 raigs de vinagre de vi... però COMPTE!... PERILL DE CREMADES!... que no us esquitxi per què us podeu cremar. L'oli roent barrejat amb el vinagre fred produeix una reacció força violenta. No us passeu amb el vinagre al principi.
![cassola pop patates pas29 cassola pop patates pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/42/04/cassola-pop-patates-pas29.jpeg)
Ara, sense foc... la salseta acabarà de tranquilitzar-se una mica... i ho remenem de nou.
![cassola pop patates pas30 cassola pop patates pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/42/46/cassola-pop-patates-pas30.jpeg)
Serà el moment d'abocar la salsa sobre el pop i les patates.
![cassola pop patates pas31 cassola pop patates pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/42/88/cassola-pop-patates-pas31.jpeg)
Si considereu que s'ha refredat massa el pop i les patates, li podeu donar un cop de calor (o al forn o al micro). Penseu que ja hem acabat amb les coccions. La salsa també escalfarà força el plat.
![cassola pop patates pas32 cassola pop patates pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/43/72/cassola-pop-patates-pas32.jpeg)
Ho remenem bé, procurant no aixafar les patates...
![cassola pop patates pas33 cassola pop patates pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/43/30/cassola-pop-patates-pas33.jpeg)
Rectifiquem de sal, si cal.
![cassola pop patates pas34 cassola pop patates pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/44/14/cassola-pop-patates-pas34.jpeg)
I ja el tenim fet.
![cassola pop patates pas35 cassola pop patates pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/44/56/cassola-pop-patates-pas35.jpeg)
Utilitzarem una mica de sal maldon per emplatar.
![cassola pop patates pas36 cassola pop patates pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/44/62/cassola-pop-patates-pas36.jpeg)
A mi és que m'agrada molt la sal... tot i que no hauria de prendre massa.
![cassola pop patates pas37 cassola pop patates pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/47/77/cassola-pop-patates-pas37.jpeg)
I emplatem acompanyant el pop amb l'amanida de tomàquets.
![cassola pop patates pas38 cassola pop patates pas38](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/45/82/cassola-pop-patates-pas38.jpeg)
Un plat molt bo.
![cassola pop patates pas39 cassola pop patates pas39](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/47/35/cassola-pop-patates-pas39.jpeg)
El tomàquet li va més que bé. Refresca molt el gust de l'all.
![cassola pop patates pas40 cassola pop patates pas40](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/20/09/45/40/cassola-pop-patates-pas40.jpeg)
Bon Profit!