Una recepta senzilla de fer i preparar, que només requereix un cop d'ull de tant en tant. D'altra banda, és un plat molt agraït, ja que la presentació visual d'un picantó per a cada comensal atorga a l'àpat un caràcter ostentós, d'alta suculència, propi d'un entorn medieval. No resteu importància a la cocció de les patates i el tomàquet, i que siguin uns dignes acompanyants. Sucar pa al tomàquet al suquet del plat serà un plaer que només estarà a l'altura d'un tros d'aquest saborós pollastre punxat amb una tendra patata.

Ingredients

6 picantons nets i preparats per al forn

1 quilo de patata

2 llimones

2 cebes

1 cabeça d'alls

12 tomàquets de penjar

1 got de vi blanc

fulles de llorer

una mica d'orenga

una mica de pebre vermell

2 branques de romaní fresc

oli d'oliva verge extra

pebre negre

sal

Variants:

Podeu afegir-hi altres herbes aromàtiques (farigola, sajolida, etc...)

Es pot substituir el vi blanc per un raig de brandi o vi ranci

Preparació
1.
picantons al forn pas1

Netegeu bé els picantons i reserveu-los a la safata del forn.

2.
picantons al forn pas2

Netegeu les llimones.

3.
picantons al forn pas4

Introduïu dins de cada picantó un parell de trossos de llimona i un tros de branca de romaní.

4.
picantons al forn pas5

Repetiu l'operació per a cada picantó. Deixeu uns trossos de llimona per dins la safata.

5.
picantons al forn pas6

Aneu per les cebes.

6.
picantons al forn pas7

Peleu-les i talleu-les a trossos.

7.
picantons al forn pas8

Tireu la ceba per sobre de la carn.

8.
picantons al forn pas9

Seguidament, pelarem els alls.

9.
picantons al forn pas10

Tirarem trossos d'all per sobre dels picantons també.

10.
picantons al forn pas11

Al mateix temps hi posarem una mica d'orenga.

11.
picantons al forn pas12

I una mica de pebre vermell.

12.
picantons al forn pas13

Finalment, un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Sense por.

13.
picantons al forn pas14

En una altra safata de forn, prepareu les patates. Talleu-les a llesques gruixudes i tireu-hi per sobre sal, pebre, pebre vermell, allioli.

14.
picantons al forn pas15

Incorporeu-hi també els tomàquets. Saleu-los.

15.
picantons al forn pas16

Enforneu les dues safates a uns 190-200 graus centígrads. Quan els picantons portin 15-20 minuts, afegiu-hi un got de vi blanc.

16.
picantons al forn pas17

Al cap de 30 minuts doneu-li la volta als picantons.

17.
picantons al forn pas18

Controleu també la cocció de les patates fins que estiguin toves i torrades.

18.
picantons al forn pas19

Aneu ruixant els pollastres amb la mateixa salsa de tant en tant. En total hi estaran dins el forn al voltant d'una hora, tot i que dependrà de la mida del picantó i del tipus de forn.

19.
picantons al forn pas20

Si convé, daureu-los una mica abans de treure'ls del forn, per torrar la pell.

20.
picantons al forn pas21

Un cop cuits, només us quedarà emplatar-ho...

21.
picantons al forn pas22

... junt amb les patates que ja tenim cuites.

22.
picantons al forn pas23

I poc més que obrir una bona ampolla de vi per maridar aquest plat tan suculent.

23.
picantons al forn pas24

Bon profit!

24.PER BEURE:
picantons al forn pas25