Avui veurem com preparar un llom de porc adobat al forn que acompanyarem amb unes patates micro. Per fer aquest plat, us recomano preparar l'adob el dia abans i deixar la carn macerant tota la nit. L'endemà, només us caldrà una petita estona per enfornar-ho i dinar enllestit.

Si sou dels que teletreballeu a casa, aquesta és d'aquelles receptes que us arreglarà la vida. Ja sabeu que la carn de porc s'ha de cuinar al punt, altrament pot quedar eixuta. Tot i que a molts ens agrada eixuta, també s'ha de dir. Som-hi!

 

Ingredients

1kg aprox llom de porc

20 patates micro

oli d'oliva

sal

pebre

una branca de romaní fresc

 

Per fer l'adob:

5 alls laminats

2 cullerades de pebre vermell

1 cullerada d'orenga

1 cullerada de sal

1 cullerada de pebre negre

mig got d'oli d'oliva

 

Variants:

- Podeu afegir altres espècies, i posar-hi una mica de pebre picant

Preparació
1.
llom adobat al forn pas1

Compreu un bon tros de llom, de 800g a 1000g. Netegeu l'excés de greix.

2.
llom adobat al forn pas2

Talleu els alls en làmines i poseu-los en uns bols amb la sal.

3.
llom adobat al forn pas3

Afegiu-hi el pebre vermell dolç, tot i que podeu posar-ne picant o barrejats.

4.
llom adobat al forn pas4

Afegiu-hi l'orenga.

5.
llom adobat al forn pas5

I el pebre negre.

6.
llom adobat al forn pas6

Ara, poseu-hi l'oli.

7.
llom adobat al forn pas7

I remeneu-ho bé.

8.
llom adobat al forn pas8

Seguidament, suqueu la carn amb aquest adob.

9.
llom adobat al forn pas9

Apliqueu bé l'adob per totes bandes.

10.
llom adobat al forn pas10

Un cop ben adobat, tapeu-ho amb paper film i reserveu la carn a la nevera. Com explico al principi, és interessant tenir la carn en adob un mínim de quatre hores, però jo us recomano preparar-la el dia o la nit anterior. Com més temps hi estigui millor.

11.
llom adobat al forn pas11

L'endemà (o passades quatre hores) ja podeu preparar-ho per enfornar. Primer de tot peleu les patates micro i renteu-les.

12.
llom adobat al forn pas12

Poseu un bon raig d'oli en una safata de forn.

13.
llom adobat al forn pas13

Col·loqueu la carn a dins.

14.
llom adobat al forn pas14

I aprofiteu tot l'adob. Tireu-lo per sobre.

15.
llom adobat al forn pas15

Afegiu les patates a la safata, ben repartides.

16.
llom adobat al forn pas16

Saleu les patates.

17.
llom adobat al forn pas17

I empebreu-les.

18.
llom adobat al forn pas18

Poseu unes branques de romaní.

19.
llom adobat al forn pas19

Finalment, tireu un raig d'oli per sobre de les patates sobretot.

20.
llom adobat al forn pas20

Perfecte. Prepareu el forn a uns 180 graus.

21.
llom adobat al forn pas21

Enforneu-ho durant uns 20-30 minuts per cada banda, en funció de la peça si esta entre 800g i 1kg. Passats els primers 30 minuts, doneu-li la volta a la carn.

22.
llom adobat al forn pas22

Passats els 20-30 minuts finals, ja podeu retirar la safata del forn.

23.
llom adobat al forn pas23

Ara, talleu el llom. La carn estarà cuita però al punt. Així ja es podria servir.

24.
llom adobat al forn pas24

A mi, personalment m'agrada el porc ben cuit. Per tant, un cop tallat l'he enfornat 5 minuts més, ruixant el llom amb els sucs de la safata.

25.
llom adobat al forn pas25

I ja el podeu servir ben calent.

26.
llom adobat al forn pas26

Si us agrada, podeu posar una mica de sal en escates per sobre i decorar amb més romaní.

27.
llom adobat al forn pas27

I a gaudir que són dos dies!

28.
llom adobat al forn pas28

Bon profit!