Us porto una recepta amb bolets que no té cap misteri. Ara que som en temporada de bolets, he comprat uns quants rossinyols, que és un bolet excel·lent de gust i molt aromàtic.

Els rossinyols tenen la particularitat de no corcar-se mai i es poden collir molts dies després del seu naixement. En fer-se vell, negreja a les puntes del capell i el groc es torna amarronat. Hi ha dos bolets que s'assemblen al rossinyol amb una coloració similar. Són, per una banda, el fals rossinyol, que és comestible, i, per l'altra, la gírgola d'olivera, que és tòxica. En definitiva, una recepta molt fàcil de fer, sanota i saludable. Proveu-la i ja em direu.

Ingredients

300gr. pèsols bullits

50gr. pernil ibèric a daus o encenalls

100gr. rossinyols frescos

1 tomàquet madur 

oli d'oliva

crema balsàmica de vinagre de Mòdena

1 all laminat

sal

 

Variants:

Podeu utilitzar camagrocs frescos enlloc de rossinyols

Preparació
1.
pesols rossinyols pas1

Primer de tot preparem els bolets. Avui estaven una mica tocadets, n'he comprat de millors, tot s'ha de dir.

2.
pesols rossinyols pas2

Però els netejarem amb cura.

3.
pesols rossinyols pas3

Ja veieu que encara que estiguin una mica boteruts... no trobareu mai "habitants".

4.
pesols rossinyols pas4

També prepararem una mica de pernil ibèric.

5.
pesols rossinyols pas6

Preparem una paella amb oli i l'escalfem. Hi tirarem un all laminat per donar gust a l'oli...

6.
pesols rossinyols pas7

... i de seguida incorporem els bolets. Els saltarem amb un polsim de sal.

7.
pesols rossinyols pas8

Que agafin una mica de coloret, però que no es facin massa tampoc.

8.
pesols rossinyols pas9

Feu una mica d'espai al mig... i incorporeu el pernil... que deixi anar tot el greix.

9.
pesols rossinyols pas10

Tallem un tomàquet de penjar (o de sucar) a trossos... i també l'incorporem.

10.
pesols rossinyols pas11

No volem fer massa els ingredients, ni tampoc el tomàquet. La idea és conservar al màxim el gust dels productes frescos.

11.
pesols rossinyols pas12

Hi afegim els pèsols... i ho saltem tot plegat durant uns 3 minuts.

12.
pesols rossinyols pas13

Ho emplatarem amb una mica de gràcia.

13.
pesols rossinyols pas14

Utilitzaré una crema balsàmica de vinagre de Módena que he comprat.

14.
pesols rossinyols pas15

Què us sembla?

15.
pesols rossinyols pas16
16.
pesols rossinyols pas17

Sembla mentida però la presentació fa molt.

17.
pesols rossinyols pas18

Fa tant que per un mateix plat et poden demanar el doble o el triple de preu real. Fa bona pinta, no?... a mi m'ha agradat molt... i ha conservat molt de l'aroma del bolet, que és el que buscava.

18.
pesols rossinyols pas19

També el podeu presentar amb més quantitat de crema balsàmica.

19.
pesols rossinyols pas20

... això de les presentacions, va a gustos. Bon profit!