Els Pastissets de Tortosa són unes crestes de massa no fermentada amb forma semicircular, de 10 cm de llarg, 5 d'ample i 3 de gruix. La recepta original aragonesa està farcida de cabell d'àngel i s'elabora la massa amb oli, farina de blat, ou, anís i mistela o moscatell depenent de la zona. Us mostraré el pas a pas de la seva elaboració amb l'única distinció que jo els faré més petits. He considerat que unes mides més reduïdes, si més no, faran més desitjable d'un pastisset terriblement calòric. Però que bo que és!

 

Ingredients

350 g de farina

100 g de sucre

30 cl d'oli

1 tassa de moscatell

1 ou

cabell d'àngel

 

Variants:

També es farceixen de confitura de moniato, de brossat i de massapà

Es pot afegir un grapejat de matafaluga i de coriandre a la massa

Es poden afegir ous a la massa

Es pot posar anís a la massa

Preparació
1.
pastissets tortosa pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
pastissets tortosa pas2

En un bol on ho pastarem tot plegat, hi posem la farina.

3.
pastissets tortosa pas3
4.
pastissets tortosa pas4

Molt bé.

5.
pastissets tortosa pas5

Ara l'oli, preferiblement d'oliva.

6.
pastissets tortosa pas6

Cap a dins.

7.
pastissets tortosa pas7

I el sucre.

8.
pastissets tortosa pas8

Addicionalment hi podeu afegir una mica de matafaluga.

9.
pastissets tortosa pas9

No cal ni pesar-la, un grapejat.

10.
pastissets tortosa pas10

Posem el ganxo...

11.
pastissets tortosa pas11

I a amassar a velocitat baixa.

12.
pastissets tortosa pas12

Només busquem barrejar tots els ingredients. Podeu fer la barreja a mà perfectament.

13.
pastissets tortosa pas13

Posem la massa sobre el taulell. Notareu que és força oliosa i, per tant, no se us enganxarà fàcilment.

14.
pastissets tortosa pas14

Agafeu-ne un tros, a ull i...

15.
pastissets tortosa pas15

Féu una bola.

16.
pastissets tortosa pas16

Amb un corró, estireu la bola fins que tingui el gruix d'una galeta.

17.
pastissets tortosa pas17

Jo he utilitzat un tallant d'uns 7-8 cm de diàmetre, però els podeu fer més grans.

18.
pastissets tortosa pas18

Un tallant és molt recomanable si voleu fer-los tots iguals.

19.
pastissets tortosa pas19

A continuació, i com el que fa unes empanades, aplicarem una petita quantitat de cabell d'àngel en el centre de la massa.

20.
pastissets tortosa pas20

La pleguem sobre si mateixa...

21.
pastissets tortosa pas21

Procurant, alhora, distribuir correctament el farciment.

22.
pastissets tortosa pas22

Per acabar, haurem de segellar les cantonades i...

23.
pastissets tortosa pas23

Recargolar-les sobre sí mateixes procurant donar aquest característic acabament que tenen els pastissets.

24.
pastissets tortosa pas24

Els anirem col·locant en una safata de forn amb paper tipus cuisson.

25.
pastissets tortosa pas25

Batem un ou.

26.
pastissets tortosa pas26

Pintem els pastissets i...

27.
pastissets tortosa pas27

Els ensucrem.

28.
pastissets tortosa pas28

Sense por.

29.
pastissets tortosa pas29

Només ens quedarà enfornar-los a uns 190º-200ºC durant uns 15 minuts.

30.
pastissets tortosa pas30

Vigileu-los bé, ja que cada forn és un món. Busqueu el punt torradet ideal.

31.
pastissets tortosa pas31

Deixeu reposar els pastissets fins que siguin completament freds.

32.
pastissets tortosa pas32

I ja els podeu servir. Per les seves característiques, aquest pastisset us aguantarà força dies en bones condicions, sempre que els reserveu en un lloc fresc i sec.

33.
pastissets tortosa pas33

Ummm.... Que si empeleguen? Doncs sí, una mica sí, no us negaré, però són molt bons.

34.
pastissets tortosa pas34

Bon profit!