Ja us vaig explicar amb anterioritat com fer el pa suís. Amb la mateixa massa es poden fer uns quants productes diferents. Avui us ensenyo l'anomenat "Pa anglès"... que no deixa de ser un pa de motlle, però d'aquell tan i tan bo, d'aquell que només trobes per Anglaterra.

De les poques coses de menjar que es poden salvar del Regne Unit és el pa de motlle. Una altra cosa no, però de sandvitxos entenen i els fan molt bons. Doncs aquest pa us recordarà molt i molt... a aquell tipus de pa. Vaja, de fet és el mateix. Us recomano que veieu la recepta del pa suís.

 

Ingredients

pa suís

Preparació
1.
pa angles pas1

Jo utilitzo la Kitchen Aid per amassar, ja ho sabeu.

2.
pa angles pas2

Utilitzarem un motlle quadrat.

3.
pa angles pas3

Ho he explicat moltes vegades, però us tornaré a explicar com utilitzar el forn en mode "estufa", que dic jo. Poseu una safata amb un parell de dits d'aigua a la part baixa del forn. Poseu el forn al mínim (uns 50 graus). D'aquesta manera accelerareu el procés de fermentació de qualsevol massa amb llevat viu, és a dir, el llevat en pastilla que no és llevat químic en pols (com la "Levadura Royal").

4.
pa angles pas4

Posarem una mica d'oli a sobre del marbre (o taula), per evitar que s'enganxi la pasta.

5.
pa angles pas5

L'escampem bé amb els dits.

6.
pa angles pas6

Tirarem la massa a sobre.

7.
pa angles pas7

Farem una bola que deixarem fermentar uns 20-30 minuts. La tornarem a amassar a mà (per abaixar-la) i ja la podrem treballar. D'això s'en diu doble fermentació.

8.
pa angles pas8

Li donarem una mica de forma al pa, per adaptar-lo al motlle.

9.
pa angles pas9

Tirarem un raig d'oli dins del motlle i l'escamparem bé amb els dits.

10.
pa angles pas10

Ara escampem la massa dins el motlle.

11.
pa angles pas11

Podeu utilitzar els artells per pressionar la massa.

12.
pa angles pas12

Ara teniu dues opcions per fer-lo llevar: de forma natural... entre una i dues hores segons l'època de l'any... o utilitzar el mètode fermentació ràpid utilitzant el forn a mode d'estufa. Us recomano la lectura del consell "Com accelerar el procés de fermentació del Llevat".

13.
pa angles pas13

Un cop hagi doblat o gairebé triplicat el seu tamany... ja el podrem enfornar.

14.
pa angles pas14

Poseu el forn a 200 graus... dalt i baix... durant uns 20 minuts.

15.
pa angles pas15

Si noteu que la part superior es torra massa... podeu cobrir-lo amb una mica de paper d'alumini.

16.
pa angles pas16

Passats els 20 minutets... haurà de tenir un bon color tot el conjunt.

17.
pa angles pas17

Veureu com es pot desenmotllar en calent... i amb total facilitat.

18.
pa angles pas18

Deixeu-lo refredar completament.

19.
pa angles pas19

La cocció està perfecte.

20.
pa angles pas20

Per sota també.

21.
pa angles pas21

Un cop fred... ja el podem tallar... amb un ganivet de serra... i serrant.

22.
pa angles pas22

Doncs ja tenim fet el nostre pa anglès... o pa de motlle.

23.
pa angles pas23

Podeu tallar-lo a llesques i congelar les llesques... i anar traient segons demanda.

24.
pa angles pas24

Per cert, si al fer el pa suís us sobra massa... podeu fer uns panets.

25.
pa angles pas26

... o rodonets, clar... que als nens els encanta... amb una mica de xocolata.

26.
pa angles pas27

En un altre ocasió vaig aprofitar per fer uns capritxos, aquests micropanets petitons... ideals per a "lunch".