Ideal per a celebracions, dates assenyalades, Nadal, aniversaris, o senzillament, per a quan vulguis quedar bé de veritat. Magnífic entrant que robarà el cor dels teus convidats. És clar, cal dedicar-li un temps per fer-ho bé, però no és pas complicat. I tampoc cal que siguin les millors gambes del món, ni tan sols fresques. De veritat, tasta aquesta recepta i la guardaràs de segur entre les teves favorites. 

També et recomano els clàssics Ous farcits amb tonyina

Som-hi!

 

Ingredients
  • 6 ous
  • Un raig de vinagre
  • 12 gambes de mida mitjana
  • 4 alls laminats
  • 2 o 3 caienes picants
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Per fer la salsa:

  • El suc i oli de sofregir els caps i pells de les gambes
  • 2 cullerades de picada d'all i julivert
  • Oli d'oliva suau
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 ou
  • Sal
Preparació
1.

Primer de tot, posa aigua a escalfar en un caçó amb un bon raig de vinagre (25 ml x litre) i dues cullerades de sal (12 g de sal x litre). 

2.

Seguidament, posa amb compte els ous. 

3.

Deixa'ls coure durant 10 minuts de rellotge. 

4.

A continuació, refreda'ls amb aigua i gel. 

5.

I ja els podràs pelar. 

6.

Un cop pelats, els reserves. 

7.

Ara neteja les gambes. 

8.

Les has de pelar. 

9.

I reserves la carn, per una banda, i les peles per una altra. 

10.

Amb un ganivet o un escuradents, elimina la tripa.

11.

En una paella amb un generós raig d'oli d'oliva, daura els alls laminats. 

12.

Incorpora també les caienes. 

13.

Quan l'all estigui daurat, incorpora-hi les gambes amb un punt de sal. 

14.

Les fas per una banda i després per l'altra i hi incorpores una mica de pebre vermell. 

15.

Un parell de voltes més i ja les pots reservar. 

16.

En el mateix oli, daura les peles i els caps amb un punt de sal. 

17.

Vigila de no cremar-te.

18.

Amb un estri, procura extreure tots els sucs dels caps de gamba. 

19.

Ho coles o ho passes per un colador xinès i reserves aquest suc, que és la clau de la recepta.

20.

D'altra banda, passa les gambes amb els alls a un bol per triturar. 

21.

No facis una pasta, han de quedar a trossets petits. 

22.

Ara ja pots fer l'allioli de gambes. En un bol, posa el suc i oli de les gambes. 

23.

Incorpora un parell de cullerades de picada d'all i julivert si en tens. 

24.

Si no en tens, afegeix mig gra d'all en cru i unes fulles de julivert. 

25.

Completa-ho amb una mica més d'oli d'oliva suau.

26.

Un polsim de pebre vermell, l'ou i la sal. 

27.

I a triturar i emulsionar.

28.

T'ha de quedar una maionesa de gamba espectacular. 

29.

Parteix els ous per la meitat. 

30.

Barreja la meitat de l'allioli amb els rovells de l'ou i fes una pasta, amb la forquilla mateix. 

31.

Ara, incorpora-li la gamba triturada. 

32.

I ho barreges bé fins que et quedi una mena de pasta de croqueta. De fet, podríes fer croquetes a partir d'aquí també. 

33.

Fes boles i ompla les clares. Reserva-ho a la nevera fins el moment d'emplatar-ho.

34.

Prepara una safata per servir amb unes escates de sal. 

35.

Decora amb una mica més de pebre vermell (dolç o picant), una mica de julivert trinxat i aplica salsa a la part sobrant de la clara. Pots utilitzar una mànega pastissera.

36.

Es recomanable que no estigui massa fred. A temperatura ambient està perfecte, però compte amb l'ou i l'allioli amics i amigues!.

 

37.

Bon profit!