Hola, gourmeter! Aquesta setmana et porto una recepta que està de moda: els ous Mayak o ous amb soja a l'estil coreà. Són molt fàcils de preparar i tindràs el complement perfecte al teu arròs o fideus. I, compte, que diuen que són addictius, per això també es coneixen com a "Ous droga". Només els hauràs de coure uns 5 minuts i mig o 6 (segons la mida), pelar-los i deixar-los macerar un mínim de 12 hores en el preparat de soja.
Tenir mitja dotzena d'ous a la nostra cuina sempre és una sort, ja que ofereixen múltiples varietats al nostre receptari. Més enllà d'aquesta recepta, pots descobrir com fer uns ous remenats amb camagrocs o uns ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes.
Res més, només et quedarà gaudir! Som-hi!
6 ous
1 got de soja
1 got d'aigua
1 cullerada de mel
Un tros de pebrot vermell a daus petits
3 o 4 alls laminats
Una mica de cibulet trinxat
Variants:
- En comptes de cibulet podeu fer servir la part verde de l'all tendre
- S'hi pot afegir pebrot verd
- S'hi pot afegir una mica de tronc d'api trinxat
- S'hi poden posar llavors de sèsam

Posa a escalfar aigua i sal amb un raig de vinagre.

Quan arrenqui el bull, amb compte, posa-hi els ous. Han de coure entre 5 i 6 minuts segons la mida, per garantir que el rovell quedi cremós.

Mentrestant, talla les verdures i posa-les en un bol. No hi posis sal, perquè la soja ja és prou salada.

Afegeix-hi un got d'aigua.

I un got generós de soja i la mel. Barreja-ho bé.

De seguida que estiguin cuits els ous, posa'ls a refredar en un bol amb aigua freda i gel, a fi i efecte de tallar la cocció.

Quan siguin freds, amb molt de compte i paciència, pela'ls.

En cop pelats i nets, ja els pots posar a macerar. Han de quedar ben coberts. Deixa'ls un mínim de 12 hores a la nevera.

L'endemà, l'ou agafarà aquest bonic color.

Jo m'he preparat un arròs tres delícies, però pots fer servir els ous aquests fideus o sopes.

Per dins, el rovell de l'ou ha d'estar molt cremós, gairebé al punt de liquar-se.

Pots tirar una mica de verduretes i de salsa per sobre.

I a gaudir! Són un vici!

Bon profit!