En realitat, l'ou dur ha de ser un ou cuit però tou, amb el rovell gairebé cremós. La sol·lució passa per respectar el temps de cocció segons la mida que tingui, ni més ni menys. D'entrada haurem de tenir en compte el temps de vida que tingui l'ou. Perquè es puguin pelar bé, els ous han de tenir de 6 a 7 dies de vida com a mínim. Els ous molt frescos, del dia, són molt difícils de pelar i les clares es trenquen amb molta facilitat. En la seva cocció també influeix la temperatura inicial de l'aigua i la del propi ou. En aquest últim cas, sempre és aconsellable treure els ous de la nevera una hora abans de la cocció.

Per tant, cal introduir-los en aigua freda i una vegada que comenci l'ebullició, els courem entre 7 i 10 minuts, segons la mida que tinguin. Les mides poden ser S (menys de 53 grams), M (53 - 63 grams), L (63 - 73 grams) o XL (més de 73 grams). Penseu que el 60% d'un ou és clara, el 30% rovell i la resta closca. Si us passeu de cocció l'ou quedarà encara més dur i se us farà una banda exterior de color verdosa al voltant del rovell. Aquesta banda no és dolenta però queda lletja i gens agradable a la vista, perquè sembla restar-li frescor al producte. Un ou dur ben cuit ha de tenir el rovell de color groc pàl·lid i la clara i el rovell han de quedar totalment quallats. Veiem el pas a pas en fotos.

Ingredients

Ous

Sal

Aigua

Preparació
1.
ous durs pas1

Col·loquem els ous dins d'una olla plena d'aigua freda amb un bon polsim de sal. La sal evitarà que els ous s'esquerdin i ajudarà a que es pelin millor ja que provoca la coagulació de les proteïnes de la closca i fa que la clara se separi millor de la membrana. En realitat, el ous que son més antics es pelen millor degut a que el seu alt Ph també endureix la membrana. Vigileu de no trencar-los i acompanyeu-los fins que toquin el fons de la cassola.

2.
ous durs pas2

Deixeu coure els ous uns 9 minuts, ja que són de mida L.

3.
ous durs pas3

Passat aquest temps, els podem retirar del foc i refredar-los directament a sota de l'aixeta amb aigua freda. D'aquesta manera aturarem en sec la cocció.

4.
ous durs pas4

Un cop freds, ja els podem pelar amb cura de no fer-los malbé.

5.
ous durs pas5

O els podeu servir en una ouera ben maca... com aquesta.

6.
ous durs pas6

Ja ens els podem menjar...

7.
ous durs pas7

... o utilitzar com a ingredient d'altres elaboracions.

8.
ous durs pas8

Com sempre, procurarem consumir l'ou durant les següents 24 hores i no conservar-lo gaire més temps. Bon profit!