Ideal per a celebracions, dates assenyalades, Nadal, aniversaris, o senzillament, per a quan vulguis quedar bé de veritat. Magnífic entrant que robarà el cor dels teus convidats. És clar, cal dedicar-li un temps per fer-ho bé, però no és pas complicat. I tampoc cal que siguin les millors gambes del món, ni tan sols fresques. De veritat, tasta aquesta recepta i la guardaràs de segur entre les teves favorites. 

També et recomano els clàssics Ous farcits amb tonyina

Som-hi!

 

Ingredients
  • 6 ous
  • Un raig de vinagre
  • 12 gambes de mida mitjana
  • 4 alls laminats
  • 2 o 3 caienes picants
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

Per fer la salsa:

  • El suc i oli de sofregir els caps i pells de les gambes
  • 2 cullerades de picada d'all i julivert
  • Oli d'oliva suau
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 ou
  • Sal
Preparació
1.
bullir ous

Primer de tot, posa aigua a escalfar en un caçó amb un bon raig de vinagre (25 ml x litre) i dues cullerades de sal (12 g de sal x litre). 

2.
ous

Seguidament, posa amb compte els ous. 

3.
bullir

Deixa'ls coure durant 10 minuts de rellotge. 

4.
refredar

A continuació, refreda'ls amb aigua i gel. 

5.
pelar

I ja els podràs pelar. 

6.
ous pelats

Un cop pelats, els reserves. 

7.
gambes

Ara neteja les gambes. 

8.
pelar gambes

Les has de pelar. 

9.
gambes pelades

I reserves la carn, per una banda, i les peles per una altra. 

10.
tripa gambes

Amb un ganivet o un escuradents, elimina la tripa.

11.
all daurar

En una paella amb un generós raig d'oli d'oliva, daura els alls laminats. 

12.
all daurat

Incorpora també les caienes. 

13.
saltar gambes

Quan l'all estigui daurat, incorpora-hi les gambes amb un punt de sal. 

14.
pebre vermell

Les fas per una banda i després per l'altra i hi incorpores una mica de pebre vermell. 

15.
saltar

Un parell de voltes més i ja les pots reservar. 

16.
oli de gambes

En el mateix oli, daura les peles i els caps amb un punt de sal. 

17.
saltar peles

Vigila de no cremar-te.

18.
treure sucs

Amb un estri, procura extreure tots els sucs dels caps de gamba. 

19.
colar

Ho coles o ho passes per un colador xinès i reserves aquest suc, que és la clau de la recepta.

20.
triturar gambes

D'altra banda, passa les gambes amb els alls a un bol per triturar. 

21.
gamba triturada

No facis una pasta, han de quedar a trossets petits. 

22.
allioli de gamba

Ara ja pots fer l'allioli de gambes. En un bol, posa el suc i oli de les gambes. 

23.
picada all i julivert

Incorpora un parell de cullerades de picada d'all i julivert si en tens. 

24.
posar picada

Si no en tens, afegeix mig gra d'all en cru i unes fulles de julivert. 

25.
posar oli

Completa-ho amb una mica més d'oli d'oliva suau.

26.
posar ou

Un polsim de pebre vermell, l'ou i la sal. 

27.
triturar

I a triturar i emulsionar.

28.
allioli

T'ha de quedar una maionesa de gamba espectacular. 

29.
tallar ous

Parteix els ous per la meitat. 

30.
barrejar rovells

Barreja la meitat de l'allioli amb els rovells de l'ou i fes una pasta, amb la forquilla mateix. 

31.
barrejar gambes

Ara, incorpora-li la gamba triturada. 

32.
pasta de gamba

I ho barreges bé fins que et quedi una mena de pasta de croqueta. De fet, podríes fer croquetes a partir d'aquí també. 

33.
decorar ous

Fes boles i ompla les clares. Reserva-ho a la nevera fins el moment d'emplatar-ho.

34.
emplatar

Prepara una safata per servir amb unes escates de sal. 

35.
decorar

Decora amb una mica més de pebre vermell (dolç o picant), una mica de julivert trinxat i aplica salsa a la part sobrant de la clara. Pots utilitzar una mànega pastissera.

36.
ous farcits de gamba

Es recomanable que no estigui massa fred. A temperatura ambient està perfecte, però compte amb l'ou i l'allioli amics i amigues!.

 

37.
ou farcit de gamba

Bon profit!