No es tractaria d'una recepta sense sucre, però si baixa en sucre. Però també podeu posar una mica de sucralosa o estevia per sobre i llavors sí que serien totalment sense sucre. Resumint-ho... no costa massa de fer bons melindros a casa. Proveu de fer-los. Amb aquests melindros, per exemple, podeu fer un bon tiramisú.

Ingredients

2 rovells d'ou +1 ou sencer

3 clares d'ou

85g de sucre o edulcorant "Dayelet Bizcochos" (35gr per les clares i 50gr. pels rovells)

80g de farina de blat +20g de farina de blat de moro

unes gotes d'essència de llimona

sucre llustre

mitja culleradeta de café de cremor tàrtar (opcional)

Preparació
1.
melindros pas1

Separem les clares.

2.
melindros pas2

Posem les clares en un bol per muntar-les.

3.
melindros pas3

Utilitzaré d'edulcorant "Dayelet Bizcochos" en comptes de sucre, la mateixa quantitat, uns 35gr. I ho posem a muntar.

4.
melindros pas4

Pesem la farina...

5.
melindros pas5

... amb la farina de blat de moro... i les passem per un sedàs.

6.
melindros pas6

Si teniu cremor tàrtar hi podeu posar mitja culleradeta de café. A banda de gasificant, és un conservant, però si els melindros no han de durar ni dos dies... no cal que en poseu.

7.
melindros pas7

Ara barregem els dos rovells amb l'ou sencer... fins obtenir una massa esponjosa... on hi afegirem els 50gr de sucre o edulcorant que ens queden.

8.
melindros pas8

Afegiu unes 4 o 5 gotes d'essència de llimona, de venda en herbolaris.

9.
melindros pas9

Ja tenim les clares muntades a punt de neu.

10.
melindros pas10

Ara incorporem els rovells amb el sucre a les clares muntades...

11.
melindros pas11

...i amb una espàtula anirem barrejant'ho amb delicadesa, evitant que s'abaixi.

12.
melindros pas12

A continuació incorporem les farines...

13.
melindros pas13

... i ho remenem de la mateixa manera. És preferible no utilitzar batedors ni varilles.

  

14.
melindros pas14

Ara, preparem una mànega pastissera amb una boquilla grossa i llisa.

15.
melindros pas15

Omplim la mànega.

16.
melindros pas16

Prèviament haurem tallat unes tires de paper cuisson... més o menys d'uns 20 centímetres d'amplada.

17.
melindros pas17

Ara... escudilleu tires amples... donant forma de melindro. Així és com quedaran.

18.
melindros pas18

Tireu una capa de sucre llustre en una safata de la llargada del paper.

19.
melindros pas19

Quan tingueu una tira feta... agafeu-la pels dos extrems i la col.loqueu cap per avall a sobre del llustre.

20.
melindros pas20

No apreteu, evidentment, o els xafarieu. S'ha de fer amb molt de carinyo això.

21.
melindros pas21

Si no ho veieu clar... sempre podeu tirar un polsim de llustre per sobre... amb les mans.

22.
melindros pas22

Així.

23.
melindros pas23

Ara, amb el forn a 190-200 graus... els courem durant 6-7 minuts.

 

24.
melindros pas24

Compte que es cremen amb facilitat. Heu de donar amb el color exacte.

25.
melindros pas25

Doncs ja els tenim cuits.

26.
melindros pas26

Xulos, no?

27.
melindros pas27

Ara deixeu-los refredar a sobre d'un taulell (de marbre millor)... sense apilar-los.

28.
melindros pas28

Un cop freds... amb molt de compte, els podreu desenganxar del paper.

29.
melindros pas29

Ummm... ja els podeu tastar.

30.
melindros pas30
31.
melindros pas31

Aquí podeu veure la diferencia de color amb un minut de diferència al forn. Estan bons, igualment, però 2 minuts ja pot suposar que es cremin i tinguin mal gust.

32.
melindros pas32

Un cop totalment freds, si els voleu conservar tovets, els podeu posar dins una bossa de plàstic tancada, i guardeu en un lloc fresc i sec. Bon Profit!