Un plat tradicional. Unes postres molt típiques a casa nostra i força bones, encara que s'ha d'anar amb compte amb els menuts de la casa..., ja que al cap i a la fi... el suquet és vi. Ha de reposar almenys 48 hores per a poder degustar aquesta recepta tan senzilleta de fer. Però millor si en té 4 o 5 dies.

No cal dir que és un plat de temporada i contra més madura estigui la magrana millor. Som-hi.

Ingredients

2 magranes dolces

1/2 litre de vi negre

150 g de sucre

Preparació
1.
magrana vi sucre pas1

Traurem els grans de la magrana.

2.
magrana vi sucre pas2

Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.

3.
magrana vi sucre pas3

Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.

4.
magrana vi sucre pas4

Perfecte.

5.
magrana vi sucre pas5

Tsch, i no perdeu el temps traient granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes les parts de la magrana.

6.
magrana vi sucre pas6

Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.

7.
magrana vi sucre pas7

Procureu trobar una magrana ben madura. Vigileu que no quedi cap pell groga.

8.
magrana vi sucre pas8

Col·loquem els grans de magrana en un bol... i afegim vi negre fins a cobrir-les. Us recomano fer servir un vi barat, per què els vins massa forts li mengen terreny al gust de la magrana i seria malgastar-lo també.

9.
magrana vi sucre pas9

Seguidament, incorporem el sucre.

10.
magrana vi sucre pas10

Sense por.

11.
magrana vi sucre pas11

Ho remenem bé per dissoldre el sucre...

12.
magrana vi sucre pas12

... i ara si, les tapem i les deixem reposar a la nevera un mínim de dos dies.

13.
magrana vi sucre pas13

És interessant remenar-les cada 12 hores, per fondre bé el sucre.

14.
magrana vi sucre pas14

I a gaudir d'una recepta ben fresca i dolça.

15.
magrana vi sucre pas15

Bon profit!