De moment, no soc diabètic... però la meva mare i àvia ho eren i tinc molt present quines són les dificultats que comporta aquesta malaltia en el dia a dia. Qui sap si ho acabaré sent... Per aquest i altres motius (que no cal estar malalt) us proposo tastar aquesta variació dels panellets més tradicionals de casa nostra, i creieu-me... a mi m'ha convençut completament. 

He repartit panellets fets amb aquest massapà sense sucre a la família i amics. Sense dir res. Tot van ser felicitacions i ningú va sospitar absolutament res. Això vol dir que l'edulcorant va fer la seva feina a la perfecció... i l'experiment ha funcionat molt bé. El problema és que quan saben que no engreixen tant... se'ls foten tots! Obliden que el pinyó i l'ametlla també són força calòrics.

Altres receptes de panellets que et poden interessar: 

 

 

Ingredients

300 g massapà blanc sense sucre

Pels pinyons

300 g pinyó europeu

1 ou batut

1 l'almívar d'un pot petit de cirera (només volem l'almívar, la cirera no)

colorant color ou

Preparació
1.
panellets pinyo sucre pas1

Per fer panellets de pinyó el dia abans haureu de preparar l'adob. Si no ho feu us costarà molt fer que els pinyons s'agafin al massapà. Aboquem els pinyons en un bol.

2.
panellets pinyo sucre pas2

No és imprescindible, però una mica de colorant color ou farà que els panellets tinguin un color més atractiu. A totes les pastisseries se'n posa, però si no en teniu no passa res.

3.
panellets pinyo sucre pas3

A banda del colorant, hi posarem unes tres o quatre cullerades d'almívar de cirera.

4.
panellets pinyo sucre pas5

... i ho barregeu bé... amb les mans ben netes.

5.
panellets pinyo sucre pas6

Ara els hem de deixar reposar 24 hores.

6.
panellets pinyo sucre pas7

Tapeu-los i reserveu-les a la nevera.

7.
panellets pinyo sucre pas8

El massapà també l'haurem fet el dia anterior.

8.
panellets pinyo sucre pas9

Passades aquestes 24 hores, notareu com els pinyons estaran molt i molt enganxosos. Veieu aquests fils que deixen anar?... amplieu la foto si cal. Això és el que farà que s'enganxin bé els pinyons al massapà.

9.
panellets pinyo sucre pas10

Fem unes tires de massapà. Podeu utilitzar una mica de sucre llustre (glaç) per evitar que s'enganxi al taulell.

10.
panellets pinyo sucre pas11

Talleu petites porcions de massapà. Pequeu de petit, sobretot. Penseu que amb els pinyons guanyaran el doble de mida.

11.
panellets pinyo sucre pas12

Ara fem boles...

12.
panellets pinyo sucre pas13

... i en posem unes quantes en el bol dels pinyons adobats.

13.
panellets pinyo sucre pas14

Amb paciència... feu boles i enganxeu els pinyons.

14.
panellets pinyo sucre pas15

Que quedin així.

15.
panellets pinyo sucre pas16

Reserveu-los en una altra safata.

16.
panellets pinyo sucre pas17

Ara, poseu-los en una safata pel forn amb un paper cuisson. Al mateix temps que els col·loquem, els aixafem lleugerament... per mantenir-los a la safata i evitar que rodin. Però molt poc, eh?

17.
panellets pinyo sucre pas18

Ja podeu posar el forn a 220 graus... en mode grill. Recordeu que els panellets no s'han de coure, només flamejar dins el forn, que agafin color i prou.

18.
panellets pinyo sucre pas19

Abans d'entrar al forn... bateu un ou...

19.
panellets pinyo sucre pas20

... i pinteu-los una mica.

20.
panellets pinyo sucre pas21

I cap a dins.

21.
panellets pinyo sucre pas22

En 10 minuts, ja agafaran bon color. No espereu més.

22.
panellets pinyo sucre pas23

Si voleu, quan surtin del forn i amb el pinzell ben escorregut, torneu a pintar els panellets per donar una capa addicional de brillantor. La mateixa escalfor dels panellets courà aquesta fina capa d'ou. 

23.
panellets pinyo sucre pas24

I ja només cal esperar que es refredin.

24.
panellets pinyo sucre pas25

No els apileu si són calents. Per conservar-los, tapeu-los amb un drap net, fora de la nevera.

25.
panellets pinyo sucre pas26

En tastem un?... ummmmmmmmmmm!

26.
panellets pinyo sucre pas27

Bon profit!