Avui us presento una recepta molt interessant, amb fruita de temporada. Són unes postres molt refrescants i amb diferents textures. 

L'explosió del gra de magrana refrescarà el paladar, la dolçor del iogurt i de la melmelada us netejaran la boca del dinar i us faran la sensació d'estar menjant postres i, finalment, el cruixent de la nou amagarà la textura de fusta que sempre té la llavor de la magrana, que no sempre és agradable. La decoració amb xocolata arrodonirà l'estètica del conjunt i ens aportarà aquell punt visual de desig irrefrenable que només la xocolata pot calmar. En general, i des d'un punt de vista nutricional, són unes postres equilibrades. Com veureu, la seva elaboració és extremadament senzilla. Espero que us agradi.

Ingredients

Grans de raïm (sense pinyol)

grans de magrana madura

iogurt de maduixa La Fageda

melmelada de maduixa

un grapat de nous

cobertura de xocolata

Variants:

Podeu fer servir iogurts i melmelada d'altres sabors

Podeu fer aquestes postres sense raïm

S'hi pot posar una mica de licor barrejat amb el iogurt

Preparació
1.
iogurt nous raim magrana pas1

Preparem els ingredients.

2.
iogurt nous raim magrana pas2

Les nous, les podeu comprar ja pelades.

3.
iogurt nous raim magrana pas3

Les haureu de trossejar una mica. No ha de quedar pols, només a trossets petits.

4.
iogurt nous raim magrana pas4

Avui us recomano el iogurt amb gust de maduixa de La Fageda. Els que coneixeu aquest fabricant ja sabeu que parlem d'un producte de casa i de molta qualitat.

5.
iogurt nous raim magrana pas6

Hi abocarem els trossos de nou i ho barrejarem. 

6.
iogurt nous raim magrana pas7

A continuació, treballarem una mica la melmelada per a desfer els possibles grumolls de conservar-la a la nevera.

7.
iogurt nous raim magrana pas8

Seguidament, posarem una cullerada de maduixa a la base dels gots de presentació. Ho podeu fer en copes o en qualsevol altre recipient.

8.
iogurt nous raim magrana pas9

No en poseu massa. Només una petita capa que cobreixi totalment la base del got.

9.
iogurt nous raim magrana pas10

Ara, netejarem i assecarem els grans de raïm. Jo els he comprat sense pinyol, però si tenen pinyol és convenient retirar-lo. Partirem els grans per la meitat.

10.
iogurt nous raim magrana pas11

Col·locarem aquestes meitats sobre la melmelada.

11.
iogurt nous raim magrana pas12

Repetirem el procés fent un got per persona.

12.
iogurt nous raim magrana pas13

Tot seguit, cobrirem els grans de raïm i la melmelada amb la barreja de iogurt i nous.

13.
iogurt nous raim magrana pas14

Així.

14.
iogurt nous raim magrana pas15

Anem per la magrana.

15.
iogurt nous raim magrana pas16

Ja sabeu obrir una magrana? És molt fàcil. Feu un tall al voltant de tota la magrana d'un centímetre de profunditat. Vaja, que no l'heu de tallar per la meitat, només heu de tallar la pell.

16.
iogurt nous raim magrana pas17

Ara, amb totes dues mans, feu una lleugera pressió per obrir la magrana.

17.
iogurt nous raim magrana pas18

Perfecte.

18.
iogurt nous raim magrana pas19

No perdeu el temps treien granet a granet. Amb l'ajuda del mànec del ganivet, colpegeu amb contundència totes per parts de la magrana.

19.
iogurt nous raim magrana pas20

Amb 8 o 10 cops tindreu la magrana a punt. Sense perdre el temps ni la paciència.

20.
iogurt nous raim magrana pas21

Vigileu que sigui ben dolça i madura.

21.
iogurt nous raim magrana pas22

Posarem una capa de magrana sobre el iogurt amb nous.

22.
iogurt nous raim magrana pas23

I ja ho podem reservar a la nevera.

23.
iogurt nous raim magrana pas24

Només ens quedarà fer una decoració amb cobertura de xocolata negra.

24.
iogurt nous raim magrana pas25

Com sempre, poseu-la a desfer al bany maria.

25.
iogurt nous raim magrana pas26

Un cop desfeta i temperada, feu un cornet de paper i ompliu-lo amb xocolata. Us recomano la lectura del Consell: Com fer un cornet de paper.

26.
iogurt nous raim magrana pas27

Talleu la punta amb unes tisores i, sobre un paper Din-A4, feu dibuixos a plaer. Jo he optat per a fer aquesta mena de reixa. Feu tantes com persones o gots tingueu.

27.
iogurt nous raim magrana pas28

Deixeu refredar la cobertura a la nevera durant una bona estona, almenys una hora. Assegureu-vos que està ben quallada. De fet, ho podeu preparar el dia abans si voleu.

28.
iogurt nous raim magrana pas29

A continuació, i amb ganivet, podrem tallar les reixes per la meitat i decorar els nostres gots.

29.
iogurt nous raim magrana pas30

Feu-ho amb rapidesa, que la cobertura es fon ràpidament amb l'escalfor de les mans.

30.
iogurt nous raim magrana pas31

I ja ho tenim acabat. Què us sembla?

31.
iogurt nous raim magrana pas32

Estic segur que aquestes postres us agradaran.

32.
iogurt nous raim magrana pas33

Bon profit!