Us agrada la pasta? el plat d'avui resulta d'allò més econòmic pels ingredients que té, però això no li treu sabor. És com la pasta amb aglio e olio, absoluta elegància.

Doncs avui he triat aquest fusilli lunghi. Per què? doncs mira, per què no? és que a mi m'agrada anar provant diferents tipus de pasta. És un món apasionant i curiós alhora, com un producte que està fet igual té sabors diferents pel sol fet de canviar-li de forma. Serà màgia? Un misteri. Alguna cosa passa amb la pasta. Je je. Som-hi! 

Ingredients

400 g de fusilli lunghi

200 g de tomàquets cherry

15 xampinyons tallats a quarts

8 tires de bacó

150 g de tomàquet fregit

3 grans d'all tallats a làmines

1 ceba dolça tallada a la juliana

un polsim d'orenga

julivert

2 fulles de llorer

formatge al gust

oli d'oliva

sal

 

Variants:

S'hi poden afegir espàrrecs verds o olives

Preparació
1.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas1

Primer heu de preparar el bacó cruixent. Poseu unes tires sobre un paper de forn i deixeu-lo torrar a 160 graus fins que sigui cruixent. Doneu-li la volta quan considereu.

2.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas2

Talleu la ceba a la juliana.

3.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas3

Renteu i talleu els tomàquet per la meitat.

4.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas4

Renteu i talleu els xampinyons, per la meitat o a quarts.

5.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas5

Ara, en una paella ben calenta i un raig d'oli, salteu els xampinyons. Poseu-hi una mica de sal.

6.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas6

Un cop hagin deixat anar tota l'aigua, es començaran a daurar.

7.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas7

Afegiu-hi la ceba.

8.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas8

I els tomàquets, també salats.

9.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas9

Deixeu que es barregi tot durant dos o tres minuts a foc fort. Afegiu si voleu una mica de julivert trinxat.

10.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas10

Ara, poseu el tomàquet fregit.

11.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas11

Una mica d'orenga, i ho deixeu fer uns 5 minuts tot junt. Després, rectifiqueu de sal i ja podeu apagar el foc i reservar aquesta salsa.

12.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas12

En paral·lel, ja tindreu les tires de bacó cruixents.

13.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas13

Prepareu una mica de formatge al gust per servir la pasta. A mi m'agrada ratllar-lo jo.

14.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas14

I per fi, la pasta. Poseu a escalfar abundant aigua amb dues fulles de llorer i sal.

15.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas15

Ara heu de coure el fusilli lunghi. Com sempre, dependrà del temps que indiqui cada fabricant. En aquest cas han estat 14 minuts, recordeu que es tracta d'una pasta gruixuda.

16.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas16

Quan arrenqui el bull, els poseu.

17.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas17

Un cop cuita i escorreguda la pasta, barregeu-la amb la salsa i deixeu que s'escalfi de nou tot el conjunt. Remeneu amb compte.

18.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas18

Perfecte, ja els podeu servir amb una mica de formatge i decorat amb bacó.

19.
fusilli lunghi xampinyons xerris baco cruixent pas19

Bon profit!