També conegut com a "Patates amb suc". Aquest era un dels plats "estrella" que ens feia la nostre mare, i ens encantava a tots! És un plat molt senzill de fer, però el secret resideix en el tipus de carn, el tipus de patata i sobretot en respectar el seu temps de cocció a foc lent, sense presses. Jo puc dir orgullós que em queden exactament igual que a la meva mare.

Ingredients

1/2 Quilo de carn de vedella de la part del coll ben polida, sense greix

1 Quilo de patates vermelles

10 g de moixernons 

3 Tomàquets madurs

2 cebes de Figueres mitjanes

2 grans d'all

1 got de vi negre, si pot ser, de qualitat

Sal i Pebre

Preparació
1.
estofat vedella lestil del manel pas1

Inicialment preparem tots els ingredients: ratllem els tomàquets, les cebes i els alls. 

2.
estofat vedella lestil del manel pas2

També pelem les patates i les tallem a daus de mida mitjana. Els moixernons els posem a remullar en un bol.

3.
estofat vedella lestil del manel pas3

Salpebrem la carn i la posem a enrossir en una cassola mitjaneta.

4.
estofat vedella lestil del manel pas4

Quan la carn agafa color, afegim l'all picat menudet i remenem una mica.

5.
estofat vedella lestil del manel pas5

Després, de seguida, afegim la ceba que hem triturat molt fineta.

6.
estofat vedella lestil del manel pas6

Passats uns 6 o 7 minuts, quan la ceba agafi color i estigui prou feta, afegim el tomàquet ratllat i ho deixem fer poc a poc.

7.
estofat vedella lestil del manel pas7

Una vegada estigui fet el tomàquet ( 8 minuts ), afegim un got generós de vi negre i apugem el foc perquè comenci a fer xup-xup de seguida.

8.
estofat vedella lestil del manel pas8

Quan el vi hagi reduït, afegim els moixernons amb la seva aigua i deixem fer. A partir d'ara la cocció es prolongarà fins els 45 minuts. Hem d'anar afegint aigua calenta de tant en tant per que mai es quedi sense suc la cassola mentre es fa la carn?

9.
estofat vedella lestil del manel pas9

Passats aquest 45 minuts, darrerament afegim les patates al guisat i les cobrim completament amb més aigua calenta i deixem fer poc a poc. El procés trigarà uns altres 15-20 minuts.

10.
estofat vedella lestil del manel pas10

Quan les patates estiguin fetes, el plat estarà llest.

11.
estofat vedella lestil del manel pas11

Aquest plat és millor deixar-lo reposar un temps abans de menjar-lo, i està molt més bo d'un dia per l'altre.

12.
estofat vedella lestil del manel pas12

 Això és tot amics... bona Cuina.