Senzilla i sana recepta per als amants de les carxofes. Bàsicament perquè l'amargor característica de la carxofa predomina bastant. Aquesta és una crema que o bé agrada molt o no agrada gens. A mi personalment, no em diu res... però és que jo no soc de cremes. En canvi, la meva dona la troba excel·lent... boníssima.

De vegades, com tot a la vida, ens toca cuinar coses que no ens agraden gaire... com caragols, fetge amb ceba, bledes, etc. I ho hem de fer amb les mateixes ganes i il·lusió que apliquem en plats que ens agraden més. Imagineu-vos que us encanta mentre ho cuineu... i això garantirà un bon resultat. A mi em funciona. Com veureu, he utilitzat la «Baby-Cook» per coure la verdura al vapor... Una maquineta que m'ha sorprès gratament... fins al punt de recomanar-la a totes aquelles famílies amb criatures. A mi m'està donant un magnífic rendiment... encara que hem hagut de canviar el cassó tres vegades. Sempre podeu coure les verdures en una vaporera o en aigua, com s'ha fet tota la vida. Vosaltres mateixos.

Ingredients

3 o 4 espàrrecs verds picats

2 carxofes a trossos

1/2 patata a daus

1 pastanaga petita

1 tros de carabassó

oli d'oliva

100 ml de nata líquida per cuinar (mig got)

uns daus de pa sec

uns daus de pernil ibèric

sal

Variants:

Podeu incorporar un tros de porro, coliflor, mongeta verda, moniato, etc.

Preparació
1.
crema carxofes esparrecs pas1

Netegeu i piqueu bé tota la verdura.

2.
crema carxofes esparrecs pas2

La mida dels trossos és irrellevant.

3.
crema carxofes esparrecs pas3

Ara, la saltarem amb un raig d'oli d'oliva...

4.
crema carxofes esparrecs pas4

I una mica de sal.

5.
crema carxofes esparrecs pas5

Remeneu-la de tant en tant fins que estigui una mica daurada. La idea no és coure la verdura, només marcar-la.

6.
crema carxofes esparrecs pas6

Perfecte. Ara l'hem de coure, en aigua o en vapor.

7.
crema carxofes esparrecs pas7

Jo faré servir la "Baby-cook" per coure-la al vapor.

8.
crema carxofes esparrecs pas8

Posem l'aigua en el recipient... i apa... 20 minutets.

9.
crema carxofes esparrecs pas9

Mentre es fa la verdura tallarem unes tires de pernil ibèric...

10.
crema carxofes esparrecs pas10

i uns dauets de pa sec.

11.
crema carxofes esparrecs pas11

De mida petitona...

12.
crema carxofes esparrecs pas12

En una paella saltegem el pernil una mica...

13.
crema carxofes esparrecs pas13

i el reservem.

14.
crema carxofes esparrecs pas14

En el mateix oli, daurem els daus de pa...

15.
crema carxofes esparrecs pas15

i també els reservem.

16.
crema carxofes esparrecs pas16

Ja tenim la verdura cuita.

17.
crema carxofes esparrecs pas17

Escalfarem al microones mig got de nata líquida...

18.
crema carxofes esparrecs pas18

i l'afegirem a les verdures... tot rectificant de sal. Només ho heu de passar pel túrmix o per la mateixa picadora que té la Baby-cook.

19.
crema carxofes esparrecs pas19

I emplatem... com sempre, amb una mica de gràcia.

20.
crema carxofes esparrecs pas20

És una crema molt bona, però ja us dic, us ha d'agradar la carxofa per què té un punt amargant.

21.
crema carxofes esparrecs pas21

Bon Profit!