Un plat molt fàcil de fer, de veritat us ho dic. I amb un resultat extraordinari, d'aquells que quedes bé. Que us caldrà?

Bons aliments, és clar. He aconseguit uns lloms de bacallà dessalat excel·lents, al punt de sal i sense espines. I d'altra banda, el torrat dels calamarsets li aporten a la recepta un punt de rigor al paladar, gairebé umami, que juntament amb la salsa romesco gratinada, fa que aquest plat, pel meu gust, sigui exquisit i altament recomanable. Tasteu-lo i en parlem!

Ingredients

400 g calamarsets frescos

1 tros de llom de bacallà dessalat per persona 

salsa romesco

oli d'oliva

julivert fresc

2 grans d'all

sal

 

Variants:

Podeu fer aquest plat amb altres tipus de peix i utilitzar sípia enlloc de calamar

 

Preparació
1.
bacalla calamarsets romesco pas1

Prepareu el peix.

2.
bacalla calamarsets romesco pas2

És important que el bacallà estigui en el seu punt i ben dessalat.

3.
bacalla calamarsets romesco pas3

Netegeu els calamars tot retirant les vísceres i la ploma. A mi m'agraden amb pell, així que no recomano retirar-la.

4.
bacalla calamarsets romesco pas4

Peleu un parell de grans d'all.

5.
bacalla calamarsets romesco pas5

Poseu a escalfar una bona quantitat d'oli per fregir el bacallà i afegiu-hi l'all.

6.
bacalla calamarsets romesco pas6

Mentre s'escalfa l'oli, enfarineu el bacallà.

7.
bacalla calamarsets romesco pas7

Vigileu no es cremin els alls.

8.
bacalla calamarsets romesco pas8

Poseu a fregir els llom de bacallà.

9.
bacalla calamarsets romesco pas9

Si convé retireu els alls abans no es cremin.

10.
bacalla calamarsets romesco pas10

Doneu-li la volta al peix.

11.
bacalla calamarsets romesco pas11

Reserveu-lo sobre un paper absorbent.

12.
bacalla calamarsets romesco pas12

Poseu els calamars en una paella amb un raig d'oli i sal.

13.
bacalla calamarsets romesco pas13

Deixeu-los fer fins que perdin tota l'aigua i comencin a torrar-se una mica.

14.
bacalla calamarsets romesco pas14

Quan comencin a enganxar-se és quan deixen anar el torradet umami que us comentava.

15.
bacalla calamarsets romesco pas15

Col·loqueu els lloms de bacallà en una safata de forn.

16.
bacalla calamarsets romesco pas16

Repartiu els calamars.

17.
bacalla calamarsets romesco pas17

El torradet de la paella aprofiteu-lo!

18.
bacalla calamarsets romesco pas18

Excel·lent!

19.
bacalla calamarsets romesco pas19

Anem a per la salsa romesco. La podeu fer a casa o comprar-la feta.

20.
bacalla calamarsets romesco pas20

Si la salsa és massa espessa la podeu rebaixar amb una mica d'aigua.

21.
bacalla calamarsets romesco pas21

Us ha de quedar una salsa que es pugui ruixar.

22.
bacalla calamarsets romesco pas22

Seguidament, escampeu la salsa sobre el peix.

23.
bacalla calamarsets romesco pas23

Tireu-hi una mica de julivert trinxat per sobre.

24.
bacalla calamarsets romesco pas24

I ja ho tenim a punt per gratinar. En aquest estat el podeu reservar l'estona que faci falta i, en l'últim moment, gratinar-ho per servir.-ho ben calent a taula.

25.
bacalla calamarsets romesco pas25

Gratinar uns 10 minuts a uns 180 graus.

26.
bacalla calamarsets romesco pas26

Ha de tenir un aspecte torradet.

27.
bacalla calamarsets romesco pas27

I ja ho podeu emplatar. És un plat que diu "menja'm!", oi? Bon profit!