De nou, un arròs de bandera, potent i amb caràcter. Un arròs per als amants dels arrossos. Com jo mateix, que soc un boig dels arrossos. I, com veureu, calen ben pocs ingredients i, això sí, una mica de paciència. Però val molt la pena. I si el feu, ja m'ho direu!

El pop el podeu comprar ja cuit per estalviar-vos feina. En cas de coure'l a casa, aprofiteu el brou del pop per fer l'arròs. Com veureu, he optat per tallar el pebrot vermell a tires i decorar amb ell el plat. Però el podeu trinxar juntament amb el pebrot verd també. Som-hi!

Ingredients

300 g d'arròs

2 potes de pop cuites

1 sípia petita

3 tomàquets madurs

1 gra d'all

1 pebrot verd trinxat

1/2 pebrot vermell tallat a tires

1 cullerada de pebre vermell

1 ceba trinxada

un raig de conyac/brandi

1 litre de brou de peix

oli d'oliva

sal

Variants:

Hi podeu incorporar unes cloïsses

Es pot fer amb el brou de coure el pop

Preparació
1.
arros pop pas1

Netegeu el peix.

2.
arros pop pas2

Talleu les potes del pop cuit a rodanxes.

3.
arros pop pas3

I reserveu les dues cues senceres per decorar l'arròs. No és que siguin tècnicament cues, si no que és la part inferior de les potes del pop.

4.
arros pop pas5

Talleu la sípia a trossos. Quan recomanen que la sípia no sigui massa es per que no li robi protagonisme al pop però, d'altra banda, volem aprofitar la melsa (salsa marró) per fer el sofregit.

5.
arros pop pas6

Trinxeu el pebrot verd.

6.
arros pop pas7

Talleu a tires el pebrot vermell. La raó, en aquest cas, és que farem servir el pebrot vermell per decorar l'arròs pel seu color. El verd s'integrarà amb la ceba.

7.
arros pop pas8

Reserveu-los.

8.
arros pop pas9

Ratlleu els tomàquets.

9.
arros pop pas10

Afegiu-hi una cullerada de pebrot vermell al tomàquet.

10.
arros pop pas11

Molt bé.

11.
arros pop pas12

I aquí mateix desfeu la melsa i remeneu el tomàquet per integrar el pebre vermell i aquesta magnífica salsa de la sípia que li donarà un sabor més intens al sofregit i a l'arròs en general.

12.
arros pop pas13

Tireu un bon raig d'oli d'oliva a la paella i daureu una mica l'all tallat a làmines.

13.
arros pop pas14

Quan comenci a agafar una mica de color, tireu-hi la sípia.

14.
arros pop pas15

Quan la sípia comenci a esclatar (vigileu no us cremeu), ja hi podeu tirar el pop.

15.
arros pop pas16

Sofregiu-ho tot junt un parell de minuts i ho reserveu en un plat.

16.
arros pop pas17

En el mateix oli fregiu els pebrots per separat.

17.
arros pop pas18

Quan agafin color, reserveu el vermell.

18.
arros pop pas19

Al pebrot verd li afegiu la ceba trinxada i ho deixeu fer.

19.
arros pop pas20

Aprofiteu la humitat de la ceba per rascar el fons de la paella. Això evitarà que s'enganxi l'arròs i també aprofitareu els sabors de les anomenades "reaccions de Maillard".

20.
arros pop pas21

Quan la ceba comenci a agafar color tireu a la paella un raig de brandi. Deixeu coure fins que s'evapori completament. Remeneu de tant en tant per evitar que s'enganxi.

21.
arros pop pas22

Seguidament, afegiu-hi la barreja preparada de tomàquet i ho deixeu sofregir entre 7-10 minuts remenant de tant en tant i, si cal, afegint-t'hi un raig d'aigua per evitar que es cremi.

22.
arros pop pas23

Heu d'aconseguir una pasta lliure de líquid, gairebé caramel·litzada. Aquest fons serà la base del nostre arròs.

23.
arros pop pas24

En aquest punt ja hi podeu posar l'arròs.

24.
arros pop pas25

Remeneu-ho durant dos o tres minuts a fi i efecte que el gra d'arròs s'impregni bé del sofregit i es torri una mica.

25.
arros pop pas26

A continuació aboqueu dins la paella el brou calent.

26.
arros pop pas27

Una mica de sal.

27.
arros pop pas28

Ho deixeu fer a foc mig-baix durant uns 15-18 minuts.

28.
arros pop pas29

Als 5 minuts de cocció, afegiu-hi el pop i la sípia.

29.
arros pop pas30

De tant en tant sacsegeu la paella per desenganxar l'arròs del fons i evitar que es cremi. Rectifiqueu de sal si cal. Recordeu tastar sempre el menjar, sobretot una mica abans d'acabar les coccions.

30.
arros pop pas31

Quina flaire i quina pinta que fa!

31.
arros pop pas32

Un cop cuit, decoreu l'arròs amb les tires de pebrot vermell.

32.
arros pop pas33

I col·loqueu les cues del pop al mig.

33.
arros pop pas34

I ja està? si i no.

34.
arros pop pas35

Es podria consumir així perfectament.

35.
arros pop pas36

Però jo us recomano daurar l'arròs 5 minuts al forn amb mode grill.

36.
arros pop pas37

D'aquesta manera aconseguireu un aspecte daurat més atractiu i s'intensificaran els aromes. Però compte, perquè també cou més l'arròs i el possible brou. Heu de valorar sempre aquesta possibilitat.

37.
arros pop pas38
38.
arros pop pas39

Quina gana m'ha agafat ara... això d'escriure receptes abans de dinar no és gaire bona idea! jeje!

39.
arros pop pas40

Cap a taula i a gaudir!

40.
arros pop pas41

Bon profit!

41.I PER BEURE...
arros pop pas42