És important cuinar aquest plat amb cassola de fang... ja que el fang cou els productes de forma diferent i també li aporta un gust diferent del plat. Com ja sabreu, el fang manté l'escalfor durant molt de temps, per tant, l'arròs s'haurà de coure el just que després, fora del foc, ja s'acabarà de fer solet a dins. Per la resta, és d'aquells plats per acabar llepant-se'n els dits.

Ingredients

400g g d'arròs  

1 litre i mig de brou de peix

150 g de musclos

4 gambes vermelles

1 sípia mitjana (amb la melsa)

2 o 4 escamarlans (1 per persona)

100 g de pèsols

3 tomàquets madurs

pebre vermell

1 ceba picada

oli d'oliva  

sal

Variants:

Podeu afegir trossets de rap

Podeu afegir cloïsses

Podeu fer-lo sense pèsols

Preparació
1.
arros peix cassola pas1

Partirem del brou de peix ja fet. Us recomano veure prèviament aquestes receptes.

2.
arros peix cassola pas2

Anirem preparant el tomàquet ratllat.

3.
arros peix cassola pas3

Podeu incorporar la melsa de la sípia i una cullerada de pebre vermell al tomàquet.

4.
arros peix cassola pas4

Ho remenem bé.

5.
arros peix cassola pas5

Ja podem posar la cassola de fang a escalfar, a foc baix. Ja sabeu que el fang no vol canvis bruscos de temperatura: es podria trencar.

6.
arros peix cassola pas6

Sobre un rajolinet d'oli d'oliva... saltarem una mica les gambes i els escamarlans frescos.

7.
arros peix cassola pas7

Encara es movien, pobrissons...

8.
arros peix cassola pas8

Reservem el marisc... i en el mateix oli sofregirem la ceba picada...

9.
arros peix cassola pas9

... fins que tingui un coloret ros... ben maco...

10.
arros peix cassola pas10

Seguidament, incorporem el preparat de tomàquet que teníem reservat.

11.
arros peix cassola pas11

Al mateix temps, hi posem la sípia tallada a trossets.

12.
arros peix cassola pas12

Ho tapem, a foc baix, i ho deixem coure uns 10-15 minutets.

13.
arros peix cassola pas13

Quan la sípia sigui tova...

14.
arros peix cassola pas14

... incorporem l'arròs: una tassa per persona + una altra de regal.

15.
arros peix cassola pas15

Deixem que es torri una mica l'arròs... i que s'enganxi a la cassola... sense deixar de remenar.

16.
arros peix cassola pas16

A continuació, hi afegim els pèsols.

17.
arros peix cassola pas17

I finalment, el brou de peix...  que tenim ben calentó.

18.
arros peix cassola pas18

Ho cobrirem totalment.

19.
arros peix cassola pas19

Incorporem els musclos, ja nets d'algues.

20.
arros peix cassola pas20

Ho salem... i ho deixem coure durant uns 15 minuts.

21.
arros peix cassola pas21

Quina oloreta nanos!

22.
arros peix cassola pas22

Quan faltin 5 minutets... incorporem el marisc que tenim reservat.

23.
arros peix cassola pas23

Passat aquest temps... l'arròs serà pràcticament cuit (millor que li falti una mica que passar-nos de cocció)... i el posarem 5 minuts al forn... en mode grill.

24.
arros peix cassola pas24

Així, que us quedi aquesta estupenda capa torradeta.

25.
arros peix cassola pas25

I ja tenim fet el nostre arrosset.

26.
arros peix cassola pas26

Fa bona pinta?

27.
arros peix cassola pas27

El podeu deixar reposar 5 minuts... i el servim. Tranquils, que no es refredarà amb facilitat... en una cassola de fang.

28.
arros peix cassola pas28

Servim un plat amb una mica de tot.

29.
arros peix cassola pas29

Ummm... ara m'ha entrat gana, mira.

30.
arros peix cassola pas30

I aquest suquet... és extraordinari... el podeu menjar amb cullera si voleu.

31.
arros peix cassola pas31

Bon Profit!