De nou un arrosset. Si us agraden els bolets esteu de sort, ja que aquest arròs resulta d'allò més gustós. És d'aquells plats que no pots parar de menjar, que t'entra pels ulls, però encara t'entra millor per la boca. Com veureu, incorpora ingredients senzills, fins i tot econòmics, i no costa gaire de fer. Estic convençut que si el tasteu, repetireu. Les trompetes de la mort les trobareu a qualsevol botiga de cereals i llegums secs. No són pas difícils de trobar. Salut!

Ingredients

400 g d'arròs

30 g trompetes de la mort seques

4 salsitxes de porc

2 trossos de costella de porc

2 o 3 tomàquets madurs

1 tros de porro (de la part més blanca)

1 ceba trinxada

2 grans d'all

1 cullerada de pebre vermell

oli d'oliva

pebre negre

aigua

sal

Variants:

Podeu fer servir brou de pollastre o de verdura enlloc d'aigua

Podeu posar altres tipus de carn

S'hi pot afegir una mica de pebrot

Preparació
1.
arros muntanya trompetes mort pas1

Abans de res haureu de posar els bolets secs en remull, per hidratar-los.

2.
arros muntanya trompetes mort pas2

Poseu-los en un bol amb abundant aigua.

3.
arros muntanya trompetes mort pas3

Que quedin ben coberts. Deixeu-los hidratar un mínim de 30 minuts.

4.
arros muntanya trompetes mort pas4

Mentrestant, prepareu i netegeu la resta de la verdura.

5.
arros muntanya trompetes mort pas5

Prepareu també la carn.

6.
arros muntanya trompetes mort pas6

Podeu fer servir salsitxes o, com he fet jo, una botifarreta prima.

7.
arros muntanya trompetes mort pas7

Talleu-la a trossets macos.

8.
arros muntanya trompetes mort pas8

Renteu bé i trinxeu el tros de porro.

9.
arros muntanya trompetes mort pas9

Feu el mateix amb la ceba.

10.
arros muntanya trompetes mort pas10

I talleu l'all a làmines.

11.
arros muntanya trompetes mort pas12

Afegiu-hi una mica de pebre vermell i ho reserveu.

12.
arros muntanya trompetes mort pas13

Ara, poseu la paella al foc amb un raig generós d'oli d'oliva i enrossiu l'all.

13.
arros muntanya trompetes mort pas14

Mentrestant, saleu i empebreu la carn.

14.
arros muntanya trompetes mort pas15
15.
arros muntanya trompetes mort pas16

Que quedi ben daurada per totes dues bandes. Assegureu-vos bé de coure bé la carn.

16.
arros muntanya trompetes mort pas17

Retireu tota la carn i reserveu-la.

17.
arros muntanya trompetes mort pas19

Passats uns minutets, ja hi podreu afegir el porro.

18.
arros muntanya trompetes mort pas20

Barregeu-lo bé amb la ceba i deixeu que tot plegat agafi bon color.

19.
arros muntanya trompetes mort pas21

Ara, passeu els bolets per un colador i aprofiteu l'aigua.

20.
arros muntanya trompetes mort pas22

Un cop escorreguts els bolets...

21.
arros muntanya trompetes mort pas23

aboqueu-los a la paella.

22.
arros muntanya trompetes mort pas24

Deixeu que perdin tota l'aigua i es torrin una mica.

23.
arros muntanya trompetes mort pas25

Remeneu-ho tot plegat.

24.
arros muntanya trompetes mort pas26

Afegiu-hi el tomàquet.

25.
arros muntanya trompetes mort pas27

I el remeneu.

26.
arros muntanya trompetes mort pas28

Deixeu que redueixi l'aigua del tomàquet i que tot plegat, gairebé, caramel·litzi.

27.
arros muntanya trompetes mort pas29

Ara, ja podreu afegir la carn a la paella.

28.
arros muntanya trompetes mort pas30

I torneu a remenar.

29.
arros muntanya trompetes mort pas31

La carn s'ha d'impregnar de tots els gustos i aromes.

30.
arros muntanya trompetes mort pas32

Si voleu, en aquest punt, podeu parar el foc, agrupar tot el sofregit i...

31.
arros muntanya trompetes mort pas33

tapar-ho. D'aquesta manera podeu sortir a fer el vermut, al parc amb els nens, o fer el que sigui fins que sigui l'hora de dinar. Després només us caldrà tirar l'arròs i en 20 minuts estareu dinant.

32.
arros muntanya trompetes mort pas34

A continuació, enceneu el foc i tireu-hi l'arròs. Una tassa per persona, generalment.

33.
arros muntanya trompetes mort pas35

Deixeu que es torri una mica l'arròs tot remenant.

34.
arros muntanya trompetes mort pas36

I vigileu no es cremi. Sentireu un sorollet característic que fa l'arròs quan comença a torrar-se.

35.
arros muntanya trompetes mort pas37

Aquest serà el moment d'afegir l'aigua d'hidratar els bolets. Si no en teniu prou per la quantitat d'arròs afegiu-hi més aigua o brou (sempre el doble de líquid mínim que d'arròs, i una mica més).

36.
arros muntanya trompetes mort pas38

Saleu-ho.

37.
arros muntanya trompetes mort pas39

Deixeu que faci xup xup a foc fort durant els primers 5 minuts.

38.
arros muntanya trompetes mort pas40

Després abaixeu el foc i deixeu-lo coure uns 12-14 minuts més. Sacsegeu la paella de tant en tant per evitar que s'enganxi i fer que el gra de la part superior quedi ben cuit.

39.
arros muntanya trompetes mort pas41

Quan l'arròs s'hagi cuit uns 16-17 minuts, ja podeu apagar el foc.

40.
arros muntanya trompetes mort pas42

Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva acabi de fer el gra d'arròs.

41.
arros muntanya trompetes mort pas43

Passats uns 12-14 minuts ja estarà llest per consumir. També el podeu daurar 5 minutets al forn.

42.
arros muntanya trompetes mort pas44

A que fot bona pinta?... doncs encara estava més bo.

43.
arros muntanya trompetes mort pas45

I ja el podeu emplatar.

44.
arros muntanya trompetes mort pas46

Ummm.... fa venir salivera oi?

45.
arros muntanya trompetes mort pas47

Bon profit!