Si una cosa sabem fer bé a Catalunya són els embotits. A més del pa amb tomata i el Cacaolat, a Catalunya som coneguts per tenir el millor fuet. Fuet, però també llonganissa, botifarra, llom, xoriç... un assortit d'embotits deliciosos que es poden comprar directament als petits obradors artesans del país. Avui et portem alguns dels millors llocs on comprar embotit directament a qui l'elabora.

Com comprar embotit directament als obradors

Si et diem 'embotit', la primera comarca que potser et ve al cap és Osona. Vic és terra de porcí i d'alguns dels millors embotits del país.

A les comarques del Pirineu també s'hi fa bona teca, però també a comarques com la Segarra, el Maresme o el Baix Ebre

Però no és l'únic lloc on s'elabora aquesta deliciosa vianda. A les comarques del Pirineu també s'hi fa bona teca, però també a comarques com la Segarra, el Maresme o el Baix Ebre.

Carn i embotit tradicional Collfred

Collfred està ubicat a Vidrà (Osona). De generació a generació s’han transmès les tècniques i aprenentatges del món de la pagesia, més concretament a la cria del bestiar. El 1992 neix Carn i embotit Collfred per dedicar-se a la cria de bestiar, a elaborar i vendre carns i embotits artesans i tradicionals i a preparar plats preparats seguint les receptes de l’àvia. Els embotits artesans i tradicionals estan elaborats seguint les directrius dels nostres avantpassats obtenint com a resultat un autèntic embotit artesanal.

Telèfon: 656.23.45.88
E-mail: info@collfred.cat

Mas Pinós

Procedent d’animals de la raça Bruna dels Pirineus criats a l'explotació i alimentats amb farratges i cereals ecològics, els productes de Mas Pinós són del tot autòctons. A més d'embotits deliciosos, hi trobaràs talls de carn de tota mena per gaudir, no només d'un aperitiu o un entrepà, sinó d'un bon plat principal amb carn de vaca autòctona. Carn del ripollès, criada per ripollesos i llesta per consumir en qualsevol casa de les comarques del país. 

Telèfon:  689 998 444
E-mail: info@maspinos.cat

Ca l'Andreu

Ca l’Andreu és una explotació ramadera familiar especialitzada en la producció de carn ecològica de vedella, amb una ramaderia que va lligada a la terra i al respecte al benestar animal. La ramaderia Ca l’Andreu es troba a Alàs, un petit poblet de la comarca de l’Alt Urgell situat a 4 km de la Seu d’Urgell. La situació geogràfica de Ca l’Andreu permet que els animals visquin en un indret natural, tranquil, ecològic i lliure d’agents contaminants.

Telèfon: 626 550 423
E-mail: info@ramaderiacalandreu.com

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!