Avui toca amanida, i amanida d'aquelles que entren per la vista. Com veuràs, no té cap més misteri que bons aliments. Una amanida que et recomano personalitzar com vulguis, canviant, eliminant o afegint ingredients al gust.

Per garantir un sabor de primer nivell en una amanida, el més important és tenir un oli d'oliva verge extra de qualitat. Olis com el de Mas del Vilà, elaborat de forma tradicional per petits productors artesans de confiança. Un oli que et recomano fer servir per a aquesta recepta.

Ingredients
  • Amanida de brots tendres
  • Vinagre de xerès
  • Oli d'oliva Verge Extra "Mas del Vilà"
  • Sal
  • Tonyina en conserva
  • Pebrot vermell escalivat
  • Ceba tendra/dolça
  • Brots de soja naturals o en conserva
  • Olives farcides
  • Blat de moro en conserva
  • Salmó fumat
  • Grans de magrana
  • Palets de surimi
  • Anxoves
Preparació
1.
amanida 10 estacions pas1

Com comentava a la introducció, una bona amanida necessita un gran oli. No escatimis en oli quan s'ha de consumir cru.

2.
amanida 10 estacions pas2

I la millor manera de tastar l'oli és amb un tros de pa.

3.
amanida 10 estacions pas3

Ara, tornem a l'amanida. Posa tots els brots tendres en un plat gran.

4.
amanida 10 estacions pas4

Ara amaneix-ho amb una mica de vinagre de xerès i un raig ben generós d'oli d'oliva verge extra.

5.
amanida 10 estacions pas5

A continuació ja pots començar a decorar-la amb els 10 ingredients seleccionats.

6.
amanida 10 estacions pas6

Una mica de ceba tendra.

7.
amanida 10 estacions pas7

El pebrot vermell el pots escalivar tu mateix o comprar-lo ja escalivat.

8.
amanida 10 estacions pas8

Una mica.

9.
amanida 10 estacions pas9

Ara la tonyina. A mi m'agrada molt així que en posaré una bona quantitat.

10.
amanida 10 estacions pas10

Uns grans de magrana, que li van molt bé, si n'és temporada.

11.
amanida 10 estacions pas11

Una mica de surimi, o palets de cranc, i salmó fumat. En aquest cas, d'Escòcia, la meva segona terra.

12.
amanida 10 estacions pas12

Uns brots de soja. Jo els he posat naturals, ja que m'agrada el punt "crunchie" que tenen. Però pots fer servir brots de soja en conserva.

13.
amanida 10 estacions pas13

I per rematar el plat, unes olives farcides i un parell d'anxoves de l'Escala; fent país.

14.
amanida 10 estacions pas14

I com no, un nou i generós raig d'oli d'oliva verge extra. Si vols un punt de sal, endavant, però no li caldria.

15.
amanida 10 estacions pas15

Quina gana!

16.
amanida 10 estacions pas16

Bon profit!