Avui us presento la meva amanida alemanya, de tantes que n'hi ha. És una recepta força coneguda al nostre país però, en aquesta ocasió, emprant productes alemanys. Intentaré aclarir-vos una mica aquesta recepta, ja que l'autèntica amanida alemanya no té la salsitxa com ingredient imprescindible, més aviat tot gira entorn de les patates. La preparació del kartoffelsalat es realitza coent patates (a Alemanya hi ha moltes varietats de patates com, per exemple, les Bamberger Hörnchen -Banyes de Bamberg-, Cilene, Hansa, Laura, Kipfler o Sieglinde). Les patates es poden tallar a rodanxes i posteriorment bullir-les o també és possible coure les patates amb la seva pell i posteriorment pelar-les (com he fet jo). No hi ha una recepta única d'aquest plat, ni tan sols a Alemanya. Sí que es podria dir que hi ha dues variants bàsiques que les diferencien entre elles: les que porten maionesa i les que no.

Ingredients

2 salsitxes de frànkfurt alemanyes (en aquesta ocasió varietat Krakoviana)

3 cogombrets en vinagre

2 patates bullides amb una fulla de llorer

1 ceba (ceba tendra o també cibulet)

pebre negre

julivert sec picat

Per a la salsa:

maionesa casolana

3 culleradetes de mostassa (alsaciana)

sal

pebre negre

julivert sec picat

Variants:

S'hi poden afegir trossets d'oliva negra

S'hi poden afegir daus de tomàquet

Podeu incorporar un ou dur ben picat

Preparació
1.
amanida alemanya pas1

Abans de res haurem de posar a bullir un parell de patates. Li podeu afegir una fulla de llorer a l'aigua... que aromatitzarà la patata.

2.
amanida alemanya pas2

Mentre bull la patata, preparem la resta d'ingredients.

3.
amanida alemanya pas3

Utilitzaré aquesta magnífica mostassa alemanya que vaig comprar on-line.

4.
amanida alemanya pas4

Els cogombres que siguin en vinagre.

5.

I les salsitxes?

6.
amanida alemanya pas6

Doncs utilitzaré aquestes alemanyes fetes a l'estil krakovià.

7.
amanida alemanya pas7
8.
amanida alemanya pas8

... us ha de quedar molt molt fina...

9.
amanida alemanya pas10

I la reservem en un bol.

10.
amanida alemanya pas11

Pelem i tallem la patata a dauets.

11.
amanida alemanya pas12

I ho incorporarem en el nostre bol.

12.
amanida alemanya pas13

Picarem els cogombrets. Jo els faig per la meitat i després ben finets.

13.
amanida alemanya pas14

Ara prepararem una maionesa casolana.

14.
amanida alemanya pas15

Batem.

15.
amanida alemanya pas16

Ja la tenim.

16.
amanida alemanya pas17

Incorporem a la maionesa tres culleradas de mostassa...

17.
amanida alemanya pas18

Això depèn, si us agrada més forta la salsa hi podeu posar 4 o 5 cullerades. Tot depèn del tipus de mostassa. La de Dijon li va molt bé també.

18.
amanida alemanya pas19

Afegim una mica de pebre negre i julivert picat.

19.
amanida alemanya pas21

La reservarem a la nevera una estona. Recordeu que treballem amb ou cru. No ho deixeu a prop de fonts de calor.

20.
amanida alemanya pas22

Ara agafarem dues salsitxes...

21.
amanida alemanya pas23

... i les fem bullir un parell de minuts. Ja venen cuites i la intenció és donar un cop de calor a les salsitxes.

22.
amanida alemanya pas24

Les tallarem a rodanxes.

23.
amanida alemanya pas25

I les incorporem al nostre bol.

24.
amanida alemanya pas26

Ara ja podem tirar la salseta per sobre...

25.
amanida alemanya pas27

...i repartir-la bé. Remeneu l'amanida amb una cullera, però no massa o desfareu les patates.

26.
amanida alemanya pas28

Finalment, podeu tirar una mica més de julivert picat i pebre negre per sobre.

27.
amanida alemanya pas29

Es pot servir freda, calenta o temperada que és com l'he servida jo.

28.
amanida alemanya pas30

Està molt bona, tot i ser un plat una mica barruer, eh?

29.
amanida alemanya pas31

És d'aquells plats que sempre entren bé.

30.
amanida alemanya pas32

L'acompanyaré, per descomptat, d'una cervesa alemanya, encara que no és de les que més m'agrada aquesta.

31.
amanida alemanya pas33

Doncs això és tot.

32.
amanida alemanya pas34

Bon Profit!