La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer la millor truita de patates i resoldre (i dominar) un dels plats estrella de la nostra cuina i ser un gran amfitrió per a la família i els amics.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

 

Com fer la millor truita de patates

De truites de patates, n'hi ha tantes com cases! "I en aquest cas em toca ensenyar-vos la meva casa, és a dir, la meva truita de patates", diu l'Ada. Un plat que, com la xef reconeix, sedueix amics i enemics, i agrada a petits i grans. Així doncs, és importantíssim saber fer una excel·lent truita de patates, ja que és d'aquells plats que t'ha de quedar perfecte, sinó perd tot el sabor i carisma.

El primer que fem és pelar les patates i tallar-les a rodanxes fines i posar-hi la sal quan encara estan crues. És molt important posar les patates a un colador durant quinze minuts perquè podrem apreciar la quantitat d'aigua que treuen. "Fora, aquesta aigua és perjudicial i afecta el sabor de la nostra truita de patates".

La truita de patates és d'aquells plats que sedueix amics i enemics i agrada a petits i grans, per tant, és fonamental saber-lo fer a la perfecció

Sofregim les patates a la paella en oli abundant, hi incorporem la ceba i deixem cuinar durant una llarga estona. Que vagi fent i vagi desprenent aquesta olor tan característica. Abans de treure-ho del foc, apugem la temperatura al màxim i ho coem durant dos minuts. Així aconseguim que les patates es fregeixin una mica. Colem l'oli. Traspassem les patates i la ceba a un bol i perquè no ens coguin gaire els ous, obrim una mica les patates i treguin el fum. "Tothom bat els ous, però jo no; els aboco directament", revela la cuinera del Semproniana.

Consell Ada Parellada truita de patates / Foto: Raquel Sánchez
La increïble truita de patates de l'Ada Parellada / Foto: Raquel Sánchez

Remenem tot el conjunt, una mica més de sal i deixem reposar durant un quart d'hora abans de tornar-ho a posar a la paella. Farem servir la mateixa amb l'oli residual que ha quedat de fregir les patates i posem tot el remenat a fer-se. Amb l'estri de fusta sacsegem suaument el centre perquè també es cogui. Passats uns minuts li donem la volta i acabem de fer la truita de patates per l'altra banda. Bon profit!

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada consells que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el tip de la setmana passada, i descobrir com aprofitar al màxim un formatge sec. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!