Barrejar ingredients a la cuina és com dirigir una orquestra: cadascun aporta la seva nota única per crear una harmonia perfecta. En aquest cas, l'art de combinar la suavitat de les patates amb la robustesa de la col saltada i l'exquisidesa de la botifarra d'ou és un veritable ballet culinari. Cada mos és una simfonia de sabors, una explosió de textures que delecta els sentits. Així, amb cada cullerada, s'aprecia l'enginy del cuiner que, com un mestre compositor, converteix simples ingredients en una obra mestra gastronòmica. Per a aquesta ocasió, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta original amb una bateria d'ingredients que l'acompanyen i enriqueixen el plat: un puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou per fer aquest cap de setmana amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits. Només de llegir el nom del plat de carn amb aquests condiments de temporada ja venen ganes d'endrapar-ne un bon mos. Salut i sort, família!

 

Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Un brutal puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou per corroborar que els ingredients a la cuina són els músics d'una orquestra en la qual tots es poden fusionar si es fa sota el criteri d'un expert

Un puré de patata amb col saltejada i botifarra d'ou del xef Diego Alías / Foto: Marta Turull
L'excel·lent puré de patata amb col saltejada i botifarra d'ou del xef Diego Alías / Foto: Marta Turull

Ingredients de la recepta

  • Puré de patata
  • Botifarra d'ou
  • Col
  • All
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra

🔝 Una botifarra del perol a la planxa amb xips de carxofes i tòfona
 

El pas a pas de la recepta

  1. Tallem a rodanxes la botifarra d'ou i la posem a la paella amb un raig d'oli d'oliva. La daurem per un costat.
  2. Aprofitem el greix restant a la paella de la botifarra d'ou, per tirar-hi els trossos d'all que hem laminat prèviament i hi afegim un raig d'oli d'oliva. Esperem uns minuts que els alls s'enrosseixin i hi posem la col saltada. Un toc de sal i ho saltem uns minuts a foc baix.
  3. Mentrestant, agafem el puré de patata que tenim fet i el posem a un plat de forma que sigui com una capa fina que s'estengui per tota l'amplada i llargada del plat. Ho gratinem dos minuts.
  4. Tornem a la paella per parar el foc i enretirem la col saltada.
  5. Emplatem sobre la capa de puré de patata gratinat, afegint-hi la col saltada i les rodanxes de botifarra d'ou. Salut i sort, família!

Un cop tinguis fet el puré de patata, no tardaràs ni 10 minuts per elaborar la resta de la recepta i emplatar-la. Un gust molt bo i uns colors ben vius i alegres per no deixar-ne cap engruna a taula. Bon profit!

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!