Cuina de mar i de muntanya. Detractors i enamorats d'ambdós estils que dignifiquen i enalteixen la gastronomia de Catalunya i el producte del nostre territori. En aquest cas, el xef de Ca l'Amador, en Diego Alías, ens descobreix una recepta original amb una bateria d'ingredients que l'acompanyen i enriqueixen el plat: una botifarra del perol a la planxa amb xips de carxofes i tòfona per finalitzar l'època d'aquests productes amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits. Només de llegir el nom del plat de carn amb aquests condiments de temporada ja venen ganes d'endrapar-ne un bon mos. Salut i sort, família!


Si vols saber com cuinar aquesta recepta, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquest plat. Comencem!

Una botifarra del perol a la planxa amb xips de carxofes i tòfona per acabar la temporada amb la màxima esplendor gastronòmica i un plat per llepar-se els dits

Ingredients de la recepta

  • Botifarra del perol
  • Carxofes
  • Tòfona
  • Farina
  • Sal i pebre
  • Oli cru

🔝 Els millors calçots del país es fan amb aquesta original recepta de pocs minuts
 

El pas a pas de la recepta

  1. Tallem la carxofa amb un talla-tòfones o un laminador. Quan veiem que comença a sortir-ne el pèl, aleshores parem. Quedaran uns talls fins en làmines.
  2. En acabat, enfarinem aquestes làmines de carxofes.
  3. Botifarra del perol, ja cuita, la posem a la paella sense cap rajolí d'oli d'oliva. La hi deixarem una estona perquè volem que faci crosta.
  4. Paral·lelament, fregirem les làmines de carxofes durant tres minuts com a molt. Quan no faci cap bombolla ni res voldrà dir que no hi ha humitat i ja les podem treure. Hi posem una mica de sal perquè es quedi ben enganxada.
  5. Tornem a la botifarra i l'enretirem, després de comprovar que només l'hem marcat per una banda.
  6. A l'hora de muntar el plat, posem les xips de carxofa a sota, després la tòfona, la botifarra i una mica de pebre, oli cru i sal per a la tòfona.

Una recepta que es fa en menys de deu minuts per abraçar la cuina de muntanya i enamorar-se'n definitivament de les carxofes i la tòfona

Senzill i boníssim, oi? Anima't, posa-t'hi i gaudeix d’un àpat excel·lent. I, si després d'aquesta recepta t'animes a preparar-ne més, a l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reprodueixis els nostres plats de la manera més fàcil possible.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!