De vegades la clau és no esperar-se res, no tenir les expectatives altes. D'aquesta manera pots sortir-ne satisfet i amb un somriure d'orella a orella. Aquest va ser el meu cas quan fa uns dies vaig anar a dinar a La Simfonia, un petit restaurant de Girona del qual no en tenia cap referència.

Apartat en un costat de la plaça de l'Oli, queda eclipsat pel local que s'hi troba al davant: el Normal, dels germans Roca. Ara bé, a La Simfonia només cal donar-li una oportunitat per quedar fascinat amb el menjar que ofereix. De fet, l'oportunitat l'acabes tenint tu per fruir d'uns plats que delecten amb fervor. Un restaurant que, per cert, compta amb una botiga al costat mateix, també propietat seva, on es poden comprar els millors vins i formatges. N'hi ha un munt per triar, tots d'una qualitat incommensurable.

Alguns plats estrella

Periòdicament, van canviant i actualitzant els plats en funció dels productes de temporada, però el talent marca de la casa sempre hi és present. Una petita mostra del que actualment proporcionen i podreu trobar a La Simfonia és un risotto de ceps fet al moment amb cremós de formatge Comté. 25 minuts de cocció perquè el paladar tasti aquest arròs que es desfà a la boca mitjançant uns sabors exquisits.

arròs amb ceps
El risotto de ceps amb formatge cremós / Foto: Jordi Tubella

Prèviament a aquest primer plat, per començar a descobrir la monstruosa diversitat de sabors, és molt recomanable iniciar el menú amb l'assortit de 5 formatges. Des de sabors més suaus fins als més forts, passant pels salats. El formatge és el rei de la casa La Simfonia. Tenen una àmplia i variada selecció de referències d'arreu, i les taules són la millor manera de fer un tast d'aquí i d'allà.

onglet de vedella
L'onglet de vedella / Foto: Jordi Tubella

Tot i que a la carta hi ha algun peix, el que hi abunda més són les carns. En concret, en destaca un sublim carpaccio de peus de porc al forn amb pinyons i gambeta vermella. L'onglet de vedella amb parmentier de patata a la tòfona negra és un plat sofisticat, deliciós i presentat amb una elegància notòria. Ja per acabar, les postres que no pots esquivar a La Simfonia són el brownie de xocolata sense nous amb mascarpone i gerds.

brownie mascarpone i gerds
El brownie de xocolata sense nous, amb mascarpone i gerds / Foto: Jordi Tubella

Una visita recomanada a Girona

No és Can Roca, no té cap estrella Michelin, però ben segur que de La Simfonia te n'aniràs amb una experiència molt satisfactòria. Més enllà del menjar, el tracte és correcte, l’explicació dels plats, adequada i precisa, i l’ambient és acollidor. De fet, l’aspecte negatiu que s’hi troba és la proximitat entre les taules en un espai realment petit on l’aforament frega la trentena de persones. Això sí, res de nens petits. Ans al contrari: un espai adult, confortable i un pèl fosc que convida a parlar en veu baixa per deixar gaudir i xalar amb els plats. En el fons, el menjar és el protagonista de tots els actes.