La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en una safata de verdures al forn i les 3 receptes delicioses que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar un wrap de verdures, una torrada de verdures amb pesto i mozzarellapasta amb verdures.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

 

Preparació de les verdures

Escalfar el forn a 190 °C. Ho amanirem tot amb oli d’oliva, sal i pebre.

  1. Carabassó: no s'ha de pelar; tallar a tires; temps de cocció 25 minuts.
     
  2. Albergínia: s'ha de pelar a ratlles; tallar a tires; temps de cocció 35 minuts.
     
  3. Pastanaga: s'ha de pelar; tallar a bastons; temps de cocció 30 minuts.
     
  4. Pebrot vermell: no s'ha de pelar; tallar a tires; temps de cocció 25 minuts.
     
  5. Cabeça d'alls: no s'ha de pelar; posar-ho al forn sencer embolicat amb paper de forn; temps de cocció 35 minuts.

Els consells

→ Coure directament dins dels pírex amb què les guardarem a la nevera, ja que les anirem traient a mesura que es van coent, perquè no totes tenen la mateixa cocció.

→ Adapta’t a la temporada. Més bones, més econòmiques, més sostenibles.

→ Conservar-les màxim 5 dies a la nevera.

3 receptes a partir de verdures al forn (4 pers.)

Wrap de verdures

  • 4 wraps
  • 400 g de verdures al forn variades
  • 200 g d’espinacs frescos
  • 4 ous durs
  • 2 grans d'all
  • 1 llimona
  • Comí, sal i pebre
Batch Cooking Parellada Safata de Verdures Foto Raquel Sánchez (2)
Wrap de verdures / Foto: Raquel Sánchez

Fem un babaganuix ràpid, en el vas de túrmix hi posem 200 g d’albergínia, 2 grans d’all rostits, sal, pebre, un polsim de comí i oli d’oliva. Triturem. Untem un quart del wrap amb el babaganuix ràpid que acabem de fer, en un altre quart hi posem les altres verdures (si cal, les tallem més petites), en un altre quart hi posem els espinacs frescs. Tanquem com un rellotge i a degustar.

Torrada de verdures amb pesto i mozzarella

  • 4 torrades de pa de pagès
  • 500 g de verdures al forn
  • 150 g de pesto
  • 2 mozzarelles
Batch Cooking Parellada Safata de Verdures Foto Raquel Sánchez
Torrada de verdures amb pesto i mozzarella / Foto: Raquel Sánchez

Torrem la llesca de pa de pagès al forn o a la paella amb un raig d’oli d'oliva o bé, mantega. Barregem les verdures amb pesto. Sobre les torrades hi escampem un gra d’all (a cada torrada), posem les verdures i a sobre hi posem la mozzarella tallada, gratinem al forn a 200 °C durant 5 minuts.

Pasta amb verdures

  • 300 g de verdures al forn
  • 400 g de pasta
  • 2 grans d’all rostits
  • 80 g de nous
  • Un grapat de julivert fresc
  • Pebre negre
  • Sal
Batch Cooking Parellada Safata de Verdures Foto Raquel Sánchez (3)ç
Pasta amb verdures / Foto: Raquel Sánchez

Bullim la pasta, la colem i la refredem ràpidament, reservant una mica d’aigua de cocció. Ara farem la salsa. Triturem els alls rostits amb les nous, el grapat de julivert i el pebrot de les verdures al forn i el líquid que tinguem als pírex. Salpebrem. Si és necessari, afegim una mica d’aigua de cocció de la pasta. En una paella posem el triturat. Donem un parell de voltes i hi posem les altres verdures del forn. Afegim la pasta a la paella i barregem per amalgamar els ingredients.

Si no en tens prou i ets un amant de les verdures o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking del mes de maig amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.