La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en els tomàquets cherry i les 3 receptes originals que es poden cuinar només amb aquesta base. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall -pas a pas, ingredients i molt més- per esbrinar com cuinar uns espaguetis amb tomàquets cherry i parmesà, una quiche de tomàquets cherry i una torrada d'estiu fresca i saludable.

Enfunda't el davantal, fes play i fes gana, gourmeter!

Consells: com cuinar els tomàquets cherry a la paella

→ Agafarem uns tomàquets cherry de diferents colors, així tindrem més varietat i sabors, els netejarem amb aigua.

→ Posarem una paella amb un bon raig d’oli d’oliva a foc alt, hi abocarem els tomàquets sencers, i hi posarem sal, pebre i herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga...) i deixarem que els tomàquets cedeixin, és a dir, que comencin a perdre aigua, i veureu com es començaran a aixafar. Després els guardem en un tàper i ja els tindrem per aprofitar durant la setmana.

3 receptes a partir de tomàquets cherry (4 pers.)

Pasta

  • 500 g de tomàquets cherry a la paella
  • 250 g d’espaguetis crus (60 g per persona)
  • 200 g de sofregit de ceba
  • 50 g de nous o qualsevol altre fruit sec
  • 70 g d’olives negres
  • Formatge parmesà
  • Fulles d’alfàbrega
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva
Batch Cooking Ada Parellada Tomàquets Cherry / Foto: Raquel Sánchez
Espaguetis amb tomàquets cherry i parmesà / Foto: Raquel Sánchez

Bullim la pasta, segons el temps i quantitat d’aigua del fabricant, reservem 200 ml d’aigua de la cocció. En una paella posarem el sofregit de ceba i el deixarem enrossir a foc lent. Per altra banda, en un vas de túrmix hi posarem: 250 g de tomàquets cherry, les nous, l’oli d’oliva, sal i pebre, i 4-5 fulles d’alfàbrega, i ho triturem tot bé. Tornem a la paella, quan tinguem la ceba enrossida hi abocarem els 250 g de tomàquets cherry restants que hem reservat i deixarem que es cuinin durant un parell de minuts, hi afegirem les olives negres tallades a quarts i sacsejarem perquè els sabors s’amalgamin. Hi abocarem la salsa de tomàquet que hem preparat i mig got de l’aigua de la cocció, deixarem que redueixi durant 1 minut foc mitjà-alt, posarem la pasta remenarem el conjunt per incorporar els espaguetis amb la salsa. Posarem sal i pebre si és necessari. Emplatarem els 4 plats i acabarem amb unes escates de parmesà i unes fulles d’alfàbrega.

Quiche de tomàquets cherry

  • 350 g d’espinacs
  • 75 g de ceba i all sofregit
  • 100 g d’ous
  • 15 tomàquets cherry a la paella
  • 100 ml de llet
  • 100 g de formatge per untar
  • Sal i pebre
  • Massa brisa
Batch Cooking Ada Parellada Tomàquets Cherry / Foto: Raquel Sánchez
Quiche de tomàquets cherry / Foto: Raquel Sánchez

Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol, barrejar la llet, els ous, el formatge per untar, un polsim de sal i pebre. Posteriorment, incorporar els espinacs, la ceba sofregida i els tomàquets cherry, barrejar. Estirar dins d’un motlle gran la pasta brisa, sobre una safata de forn coberta amb paper de forn. Hi aboquem la mescla que hem preparat i enfornar a 180 °C durant 20-25 minuts o fins que estigui cuit.

Torrada d’estiu

  • 4 torrades de pa de pagès
  • 300 g de tomàquets cherry a la paella
  • 2 mozzarelles
  • 1 ceba tendra
  • Herbes: alfàbrega, farigola, orenga...
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Sal i pebre
Batch Cooking Ada Parellada Tomàquets Cherry / Foto: Raquel Sánchez
Torrada d'estiu / Foto: Raquel Sánchez

Preescalfem el forn a 180 °C. Primer de tot farem un oli d’herbes, posarem en un bol l’oli d’oliva, l’orenga sec, l’aigua dels tomàquets, l’alfàbrega fresca picada i la farigola fresca (només les fulles), barrejarem. Amb aquest oli pintarem les torrades de pa que les torrarem al forn fins que estiguin daurades. Quan surtin del forn hi posarem els tomàquets cherry, la mozzarella i la ceba tallada a tires, enfornarem altre vegada per a donar un toc de calor al conjunt. Acabarem amb unes fulles d’alfàbrega i pebre negre molt.

Si no en tens prou i ets un amant dels tomàquets cherry o, en general, de les receptes, et recordem que pots consultar centenars i centenars de Receptes a La Gourmeteria d'ElNacional.cat. Si, per altra banda, prefereixes tenir classificat què cuinar de dilluns a divendres, no et descuidis de mirar l'agrupador de batch cooking del mes de maig amb tots els ingredients, receptes i passos per fer mil i una meravelles gastronòmiques.