L'halitosi, o mal alè, és la pudor que desprenem per la boca en respirar després de consumir certs aliments, habitualment productes picants i de sabors intensos. Receptes amb curri, all o ceba tendra, entre altres ingredients, poden provocar mal alè després d'un àpat. Per posar-hi solució, hi ha alguns ingredients clau que ajuden a prevenir-lo. Avui t'expliquem remeis casolans per pal·liar l'halitosi i no fer mala olor després d'atipar-te d'allioli.

Aliments contra el mal alè

El millor per prevenir l'halitosi és no consumir aliments que la puguin provocar. Ara bé, si vas a dinar a un restaurant hindú segurament et vindrà de gust menjar curri; i si et fas uns caragols a la llauna, seria un pecat no sucar-los en un bon allioli. Per tant, davant la impossibilitat d'evitar productes deliciosos -que per desgràcia poden provocar mal alè- et portem algunes recomanacions per pal·liar-lo després d'un àpat.

Estar ben hidratat és indispensable per estar bé. En el cas del mal alè, l'aigua ajuda a la producció de saliva, que evita el mal alè

Com en molts altres remeis -mal de cap, ressaca...- l'aigua és la millor aliada de totes. Estar ben hidratat és indispensable per estar bé. En el cas del mal alè, l'aigua ajuda a la producció de saliva, que evita el mal alè. De fet, tenir la boca seca és un dels motius que pot ajudar a la proliferació de bacteris que provoquen halitosi. Igual que amb l'alcohol, que per molt que sigui una beguda, deshidrata i pot provocar mal alè.

Productes saludables

Un altre tipus d'aliment que contribueix a millorar l'alè són les plantes aromàtiques. Sembla evident, i de fet ho és. Per combatre la pudor, el millor és menjar productes que facin bona olor. La menta, l'alfàbrega o el julivert són plantes que ajuden a pal·liar, almenys durant una estona, la pudor de l'alè. A banda de la mateixa olor de la planta, la clorofil·la de les fulles és una substància aliada en aquest tipus de casos. Les herbes es poden consumir introduint-les en alguna recepta o en forma d'infusió, com la de te verd.

Té de menta / Unsplash
Un te de menta és una bona opció contra el mal alè / Foto: Unsplash

Combatre el mal alè va vinculat a uns hàbits d'higiene i digestius saludables. És vital, evidentment, rentar-se molt bé les dents, la llengua i les genives després de cada àpat. Però a més, les fruites i verdures riques en vitamina C (taronja, bròquil...) i els productes que són àcids de manera natural (llimona, vinagre...) ajuden a minimitzar els efectes dels bacteris de la boca que provoquen mal alè. També la poma, la pastanaga o l'api són vegetals beneficiosos. Per últim, el iogurt natural sense sucre també pot ser una bona idea per posar remei al problema.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!