Gota a gota, la pluja copeja els vidres, creixent l'escalfor i comoditat de refugiar-se sota la manta i quedar-se a casa. L'aroma reconfortant de sopes fumejants i guisats de cullera es filtra per cada racó, abraçant els sentits amb la seva promesa de confort i benestar. A l'abric de les inclemències del temps, la casa es converteix en un santuari acollidor on el so de les gotes contra la teulada crea una simfonia íntima, mentre que els plats calents, servits amb afecte, reconforten el cos i l'ànima amb la calor i sabor. Els plats calents no només ens nodreixen, sinó que escalfen els nostres cossos que resisteixen les tempestes tant dins com fora de casa.

5 plats calents i reconfortants per a un dia de pluja

Resguardar-se a la llar amb aquests plats tan bons i exquisits és molt més fàcil. A continuació, et portem una llista de 5 plats calents i reconfortants per a un dia de pluja. Apa, a cuinar!

Sopa de caldo

Comencem amb un clàssic per a dies com aquests. Preparem la sopa del caldo bullint en el brou de l'escudella una mica de pasta, normalment galets de mida petita. Vaja, el que es coneix com a sopa de galets de tota la vida. Però si a aquesta sopa li afegeixes un sofregit de ceba i tomàquet i també uns trossos de gallina de la carn d'olla, et quedarà una sopa de caldo extraordinària. No cal dir que pots fer servir qualsevol mena de pasta. Bon profit!

🍽️ Recepta de sopa de caldo

Orada al forn amb patates

Seguim amb aquest reguitzell de plats calents i ens traslladem ara a una orada al forn amb patates. Un plat fàcil de fer i amb el que sempre quedes bé. Les orades, si són salvatges, són més bones i més gustoses. Però el més important de tot és la cocció, no les has de fer més de 10-15 minuts. Per tant, el llit de patates amb ceba i tomàquet l'haurem de preparar prèviament.

🍽️ Recepta d'orada al forn amb patates

Pasta al forn (Pranzo di Ferragosto)

Per què les receptes de dies plujosos només poden ser sopes i guisats? També hi ha plats calents que ens abracen en dies humits i freds com és aquesta pasta italiana al forn. 500 g tortiglioni o rigatoni, 300 g salsa de tomàquet (o salsa napolitana), 250 g pernil dolç, 300 g mozzarella fresca, 250 g parmesà en pols, 100 g mantega a daus, 2 fulles de llorer, alfàbrega en pols, oli d'oliva, pebre negre en pols i sal. No necessites res més. Bon profit! 

🍽️ Recepta de pasta al forn (Pranzo di Ferragosto)

Estofat de xai al forn amb bomba de rocafort

Comencem fent un estofat de xai amb patates i l'acabem fent al forn. Aprofitem una crema de rocafort, per servir-lo de forma original. Al final descobrim que el xai amb el rocafort combinen força bé. Si no ens arrisquem mai a tastar coses noves no ho sabrem!

🍽️ Recepta d'estofat de xai al forn amb bomba de rocafort

Arròs caldós amb llamàntol

I, finalment, un plat per a les grans ocasions, però que també ens serveix amb aquella escalfor que desprèn per a dies plujosos. 1.500 g de brou vermell de peix, 300 g arròs bomba, 2 llamàntols vius, 2 cebes, mig porro, 3 grans d'all, 3 tomacons madurs, 1 got de vi blanc, julivert picat, 1 cullerada de pebre vermell dolç i sal. Resguardar-se a la llar amb aquests plats tan bons i exquisits és molt més fàcil. Apa, a cuinar!

🍽️ Recepta d'arròs caldós amb llamàntol
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!