Tradicionalment, a casa nostra, hem preparat la sopa del caldo bullint en el brou de l'escudella una mica de pasta, normalment galets de mida petita. Vaja, el que es coneix com a "Sopa de galets" de tota la vida. Però si a aquesta sopa li afegiu un sofregit de ceba i tomàquet, com veurem avui, i també uns trossos de gallina de la carn d'olla, us quedarà una sopa de caldo extraordinària. No cal dir que podeu fer servir qualsevol mena de pasta, encara que jo utilitzaré la pasta de lletres.

Ingredients

brou de gallina o de l'escudella

2 tomàquets trinxats

1 ceba trinxada

carn de gallina esmicolada de l'escudella

120 g de pasta de lletres

sal

Variants:

Es pot fer amb brou de verdures

Es pot fer sense sofregit

Preparació
1.
sopa caldo pas1

Preparem la pasta, la ceba i rentem els tomàquets.

2.
sopa caldo pas2

Com us comentava, avui farem servir pasta de lletres.

3.
sopa caldo pas3

Per una banda, ratlleu els tomàquets.

4.
sopa caldo pas4

Per una altra banda, trinxeu la ceba ben petita.

5.
sopa caldo pas6

En una paella amb unes gotes d'oli sofregirem la ceba.

6.
sopa caldo pas7

Mentrestant, tallarem uns trossos de la gallina sobrant de l'escudella. Si no en teniu, podeu passar per la planxa un pit de pollastre. Ho reservem.

7.
sopa caldo pas8

Quan la ceba agafi color...

8.
sopa caldo pas9

hi afegirem el tomàquet. Ho deixarem sofregir a foc baix durant uns 10 minuts.

9.
sopa caldo pas10

Notareu que a poc a poc es consumeix tot el líquid i el sofregit comença a caramel·litzar. Fins i tot a enganxar-se una mica en el cul de la paella. Remeneu-lo per evitar que es cremi.

10.
sopa caldo pas11

En aquest punt hi afegirem un bon cullerot de brou i remenarem.

11.
sopa caldo pas12

A continuació, aquest sofregit deixatat l'afegirem a l'olla on tenim el brou.

12.
sopa caldo pas13

Seguidament, incorporarem a l'olla la gallina que teníem reservada.

13.
sopa caldo pas14

I ja per acabar, la pasta.

14.
sopa caldo pas15

Deixeu que bulli uns 15 minuts aproximadament o fins que la pasta sigui cuita.

15.
sopa caldo pas16

Si cal, rectifiqueu de sal.

16.
sopa caldo pas17

Ja la podem servir ben calentona.

17.
sopa caldo pas18

No cal dir que per garantir l'èxit del plat haurem de fer servir un brou de qualitat.

18.
sopa caldo pas19

Bon profit!