El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
4 bons restaurants de la Catalunya Central
Les comarques de l'Anoia, el Solsonès, el Berguedà, el Bages, Osona, el Moianès i el Lluçanès conformen la Catalunya Central. Un territori a cavall entre les províncies de Barcelona, Lleida i Girona amb una gastronomia excel·lent. Des dels paisatges del nord de l'Anoia fins al Pirineu del Berguedà, la Catalunya Central guarda alguns tresors desconeguts que val molt la pena conèixer. Lloc de pas habitual per anar d'una punta a l'altra del país, aquest territori és ric en tota mena de productes: des del vi del Bages fins al porcí d'Osona, passant per la tradició centenària dels restaurants del Solsonès o les delícies artesanes del Berguedà. Sigui quin sigui el teu racó preferit, la Catalunya Central és un lloc fantàstic de Catalunya que has de visitar tant sí com no per gaudir de la seva meravellosa cuina.
Hostal Jaumet - Torà (Solsonès)
Torà és un petit municipi de poc més de mil habitants de la comarca del Solsonès que limita amb la Segarra i l'Anoia. El poble és recordat pels saraus que s'hi organitzaven als anys vuitanta quan s'hi programaven concerts de bandes de rock radical basc, que omplien amb veïns de Lleida i dels pobles de la província i que acostumaven a acabar a hòsties —per què no dir-ho— a causa de l'estat etílic dels assistents. Llegint el nou llibre de l’Albert Molins, Esmorzar de forquilla, de l’editorial Cossetània —que justament van presentar al bar Gelida entre plats de capipota, tripa i truites—, hi apareix ressenyat l’hostal Jaumet de Torà. Un indret que no apareix a les guies Michelin, sinó que només recomanen els autèntics amants de la cuina catalana de trinxera.
Els Casals - Sagàs (Berguedà)
Els Casals, guardonat amb una Estrella Michelin i una Estrella Michelin Verda, és un restaurant hotel rural dins d'una masia del segle XVII envoltat d’un paisatge meravellós, on la família Rovira gestiona una explotació agrícola i ramadera que alhora proveeix de la pràctica totalitat dels productes que ofereixen al restaurant. No parlem de quatre plantes aromàtiques i un hortet amb quatre enciams, no; a Els Casals cultiven la terra per així alimentar el bestiar de la millor manera possible. Tenen vaques, porcs i gallines, cuiden un hort amb tota mena d’hortalisses, verdures i llegums que no se l’acaben i, a més a més, elaboren tota mena d’embotits amb les parts nobles dels seus porcs, també mantega de la seva llet i ous de les seves gallines.
Hostal Grau - l'Estany (Moianès)
Producte de proximitat, natural i ecològic, del pagès i el ramat, de l’obrador artesà i de la terra. Embotits artesans dels seus porcs criats com els d’abans, sobrassada, mel d’abella reina. "Menús diaris, menús de cap de setmana, celebracions familiars, d’empresa, batejos, casaments, divorcis, càterings, menjars per emportar i molt més a la vostra disposició", descriuen al seu web. Amb una capacitat de fins a 120 comensals i un jardí per a celebracions: així es presenta aquest ampli local, ambientat amb el tema del motor, i que és un temple per als aficionats motoristes, ja que l'amo ha corregut mundials de quad i ha anat a diversos Dakars d'assistència.
Fussimanya - Tavèrnoles (Osona)
El restaurant Fussimanya va ser fundat el 1971 per Rossend Viladecàs i Dolors Pascual. Va ser tal l’èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l’envoltava i l’envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d’aquesta casa. Ara, ja amb la tercera generació familiar al capdavant del negoci 53 anys després, el net Gerard pren el relleu del local. Masia tradicional catalana dins de l’espai natural Guilleries-Savasona (Vall de Sau-Collsacabra). Amb un ambient familiar i pels negocis, ha sabut agrupar la fórmula gairebé impossible en els nostres dies: qualitat, quantitat i preu.