Amb l'arribada del dia de Sant Valentí, les parelles busquen aquest lloc especial on gaudir d'una vetllada romàntica. Al nostre país, l'oferta gastronòmica es combina amb paisatges encantadors i una atmosfera única per crear moments inoblidables. Des de racons acollidors a Barcelona fins a pintorescos establiments en pobles costaners, la regió ofereix una àmplia varietat d'opcions per celebrar l'amor.

Restaurants romàntics a Catalunya

En aquest article, explorarem alguns dels restaurants més romàntics de Catalunya, perfectes per a un sopar íntim en parella en aquesta data tan especial.

L'Azul Rooftop

"L'Azul té un esperit i una essència d'un local de moda", explica el xef francès Romain Fornell. Establert a Barcelona, proposa una gastronomia de mar, brasa i còctels en el nou Azul Rooftop a la Barceloneta. Ubicat a la planta 8 del Passeig de Joan de Borbó, 101, és un espai obert aquesta mateixa primavera i que, ben segur, enamorarà tots els barcelonins i visitants que es vulguin deixar encisar i delectar pels seus plats i les seves impressionants (i vertiginoses) vistes de 360 graus.

Bruixes de Burriac

És el restaurant gastronòmic de l'Hotel Gran Claustre situat a la vila closa d'Altafulla. Ofereixen una cuina de temporada amb productes de primera qualitat. El xef Jaume Drudis elabora uns plats on es pot veure l'essència de la cuina mediterrània i de mercat. El garguilot de verduretes a la vinagreta de mostassa i la suprema de lluç amb alls confitats i salseta de llamàntol són dues opcions que no et deixaran indiferent.

Jacqueline

Fa uns mesos va obrir les portes de manera oficial aquest ambiciós local arribat per esdevenir el punt de trobada imprescindible de Barcelona. El seu glamurós multiespai de tres pisos, situat al carrer d'Enric Granados, promet emocions i bon gust. El restaurant principal té 80 comensals amb una carta pensada per compartir i generar conversa a les taules. La segona proposta és una barra japonesa amb concepte omakase per a només 6 persones que es deixaran portar per les propostes diàries del xef. Al segon espai, més íntim i reservat, s'ofereixen també sopars per a 45 persones amb música en directe que després s'animen fins a les 3:00 a la calor de les copes i la bona música.

Margarita

La població costanera de Calella de Palafrugell fa temps que és una escapada de cap de setmana per als catalans, i també una gran opció romàntica. Però fins fa poc, les opcions gastronòmiques es limitaven als plats tradicionals de marisc. Tot això ha canviat amb Margarita, entre d'altres, un nou restaurant d'Antonella Tignanelli i David Carbó. És la segona aventura del duet, després del restaurant Baldomero que va arrencar amb força a la ciutat comtal. Margarita aprofita al màxim la pesca fresca, però també ofereix clàssics de la cuina casolana italiana, com ara vitello tonnato.

Mític

Com els colors dels arbres i les estacions anuals, la cuina del restaurant Mític és un espai que canvia amb el ritme dels mesos i el paisatge que l'envolta. És una cuina autèntica i tradicional amb tocs contemporanis. Un exemple d'això serien els canelons de cua de bou amb salsa idiazabal. El ragoût de cua de toro o el ravioli de vieira són altres destacats de la carta i del menú degustació. Ara bé, un restaurant sublim no ho és només per la gastronomia. Requereix d'altres imputs, espontanis i inesperats, que esquitxin d'il·lusió els comensals. I el Mític ho compleix a la perfecció amb unes vistes sensacionals i... Mítiques.

La Torre d'Alta Mar

Un hexàgon espacial (i especial), Barcelona a l'esquena, l'horitzó de la mar al davant, 360 graus de vistes espectaculars i un menú gastronòmic deliciós per celebrar el 20+3 aniversari del restaurant La Torre d'Alta Mar (passeig de Joan de Borbó, 88). A 75 metres d'alçada, s'hi presenta tot aquest còctel per convertir-se en una explosió única de sabors. De fet, per accedir-hi has d'agafar l'ascensor i, en el transcurs d'aquests pocs segons, et posseeix la sensació d'una transformació gastronòmica que fa clic. Com les portes de l'elevador quan s'obren i et donen la benvinguda un confí marítim i un cel taronja que es pon rere el Tibidabo. Escollir amb quines vistes compartiràs l'àpat, et ben asseguro que no serà una decisió fàcil.

L'Eixida Restaurant Gastronòmic

La proposta de L'Eixida Restaurant Gastronòmic és la cuina 'Glocal', del xef Adrià Rubio. Aquesta es basa en l'equilibri de sabor entre productes locals i de qualitat, amb matisos d'altres cultures del món. El restaurant està situat en un entorn idíl·lic d'aquest poble interior de la Costa Brava, i compta amb una terrassa exterior, cuina oberta i sala privada, per a celebracions especials. La seva cuina 'glocal' en la seva màxima esplendor, busca l'equilibri entre productes de proximitat i elaboracions típiques d'altres cultures del món. Aconsellen tenir la ment oberta per gaudir d'una experiència gastronòmica d'èxit.

📍 C/ del Form, 4, Peratallada

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!