El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben catalanes i una clara aposta a la temporada en la qual ens trobem: els calçots. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Primer plat: calçotada

I comencem els 4 plats de temporada de calçots amb les grans i famoses calçotades. Una de les tradicions que més identifica Catalunya. Els calçots no deixen de ser cebes, és cert, però no et pensis que estàs menjant cebes calentes, si us plau. Tenen un gust molt característic. En realitat, la paraula 'calçot' defineix la forma de plantar aquest tipus de ceba. És un producte que ens aporta molts minerals i vitamines, són diürètics i digestius i fins i tot afrodisíacs. També s'ha comprovat que els calçots contenen agents anticancerígens. A casa, si no tens barbacoa, pots fer calçots al forn o arrebossats, però res comparable a una bona calçotada feta amb llenya. Atenció al següent enllaç per conèixer tots els detalls.

😋 Recepta de calçotada
 

Segon plat: pop torrat sobre puré de calçots i maionesa de romesco

Una recepta que et fa sentir molt bé. Fer-la i menjar-la. És equilibrada, de cuina d'aprofitament, i molt i molt bona, altament recomanable. L'elaboració del plat pot resultar complex, però ja veuràs que si tens preparat el puré, el pop cuit i el romesco, la resta són 10 minuts. És una opció per aprofitar els calçots sobrants d'una calçotada. Si els fas expressament per a la recepta, t'implicarà una hora més d'elaboració, però també els pots coure el dia abans i simplificar la feina l'endemà. Bé, com tot a la vida, és qüestió d'organitzar-se una mica i tot resulta més senzill de gestionar. La combinació de sabors com calçots, pop, romesco, maionesa, pebre vermell, ens assegura l'èxit. Un punt de menta fresca trinxada per sobre li aportarà color, frescor i aroma, i trencarà l'homogeneïtat del plat.

🍴 Recepta de pop torrat sobre puré de calçots i maionesa de romesco
 

Tercer plat: calçots al forn

Sí, sí, ja sabem que els calçots no es cuinen així, però tot és qüestió de provar noves tècniques i noves fórmules. Si et pica la curiositat del calçot i no tens possibilitat de fer una barbacoa amb foc de llenya, els pots fer al forn. També queden molt bé. No queden exactament igual, perquè falta el gustet aquell de brasa, però déu-n'hi-do, eh? Són realment bons. I, és clar, primer de tot has de veure com fer la salsa de romesco.

😋 Recepta de calçots al forn
 

Quart plat: pintxo de puré de calçots amb tomàquet confitat i cruixent de bacó

I, per acabar amb les propostes de calçots de la temporada, amb aquests pintxos quedaràs bé! Estan boníssims i són molt i molt particulars. Es barregen la suavitat del puré de calçot amb romesco, amb la dolçor peculiar del tomàquet confitat i el salat del bacó. Una combinació extraordinària. Té la seva feina, sobretot el puré, però després podràs muntar en 5 minuts tants com vulguis. Com es menja? Amb una mà s'agafa el trosset de bacó i amb l'altra la cullera. Es menja el puré amb el tomàquet i, pràcticament sense mastegar, ens mengem el bacó cruixent i ho barregem tot a la boca. A gaudir de totes les receptes en un cap de setmana que fa olor de calçots per tota Catalunya.

🍴 Recepta de pintxo de puré de calçots amb tomàquet confitat i cruixent de bacó
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!