El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Timbal d'arròs salvatge amb ceps i guarnició de pintxo moruno de xai

250 grams de barreja d'arrossos salvatges, mitja ceba, 50 grams de ceps, 300 grams de pintxos moruns, oli d'oliva i sal. Aprofitem uns pintxos moruns que ja tenim preparats en adob de Ras el Hanout per presentar un plat amb una mica d'arròs salvatge, que acostuma a agradar i molt. De fet, és una barreja de tres arrossos salvatges.

😋 Recepta de timbal d'arròs salvatge amb ceps i guarnició de pintxo moruno de xai
 

Mandonguilles amb samfaina

Quin petit plaer, oi? D'aquelles coses absurdes i bones que té la vida. Unes mandonguilles amb tomàquet. Es poden menjar de primer, de segon o com a tapa. De postres, millor que no. Les mandonguilles conformen una de les tradicions més arrelades de la nostra cuina. Quantes mandonguilles hauran arrodonit les nostres mares i àvies? Per tant, et presentem una recepta senzilla, però que agrada a grans i petits. No falla mai. Pensa en les mandonguilles de tant en tant, perquè quan les mengem sempre ens semblen més bones del que recordàvem. En aquest cas, la samfaina és molt lleugera, gairebé una salsa de tomàquet.

🍴 Recepta de mandonguilles amb samfaina
 

Menú de diumenge

Trinxat de la Cerdanya

Per a començar bé el diumenge, et portem un plat típic de la Cerdanya i l'Alt Urgell, molt popular en aquestes dates: el trinxat de la Cerdanya. Per elaborar-lo necessites molt pocs ingredients, que són: una col d'hivern, patates, cansalada viada i all. Ah! I no pot faltar un bon rajolí d'oli d'oliva. Un plat molt senzill amb productes de la terra amb el que sorprendreu a tothom. Som-hi!

😋 Recepta de trinxat de la Cerdanya
 

Palpís de corder

El palpís de corder o cuixa de xai farcida es pot fer rostida al forn o en cassola i és un plat molt popular. No cal dir que amb una primera matèria tan bona, i una recepta tan ben trobada, en la seva simplicitat, el resultat és esplèndid: una festa per al paladar. No prescindeixis de l'all, que s'adiu molt amb el xai. També s'hi adiuen molt unes patates, i fins i tot moniatos.

🍴 Recepta de palpís de corder
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!